Erdoğan talimatı verdi! Gençlere verilen o sözler tutuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere dönük vaatlerinin hayata getirilmesi için bakanlıklara talimat verdi, çalışmalar başladı. İlk etapta vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadi ile 10 GB ücretsiz internet sözü yerine getirilecek.

GİRİŞ 17.08.2023 07:44 GÜNCELLEME 17.08.2023 10:47
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde ilgili bakanlara gençlere verilen vaatler ile ilgili çalışma yapılması ve en kısa sürede hayata geçirilmesi talimatını verdi.

TOPLANTI YAPILDI

Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışmalar başladı. Vaatlerin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Toplantıya ilgili bakanların yanı sıra kurum yöneticileri de katıldı. Toplantıda her kurumun kendine düşen konuda bir çalışma yapması, maliyetleri de çıkarıp dosyayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göndermesi benimsendi.

TEK TEK YAPILACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı gelen çalışmaları değerlendirip bir hazırlık yapacak. Hangi konuların ne zaman gerçekleştirilebileceğine bakacak. Bu konuda son sözü Erdoğan söyleyecek. Erdoğan'ın yapılmasını istedikleri belli aralıklar ile hayata geçirilecek.

ÜCRETSİZ İNTERNET VE BİLGİSAYAR

Toplantıda, gençlere 10GB ücretsiz internet, bir defaya mahsus olmak üzere yükseköğretimdeki öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarına vergi muafiyeti sağlanması konusu da tartışıldı.

Ekonomi ile ilgili alınan önlemlere de dikkat çekilerek "Vergi muafiyeti konusunun sadece üniversite öğrencilerini kapsaması, açık öğretimdekilerin kapsam dışı tutulması" önerildi. Bakan Şimşek de bu öneriye sıcak baktı.

TALEPLER ARASINDA NELER VAR?

Erdoğan ve AK Parti'nin gençlere yönelik seçim vaatlerinden bazıları şöyle:

*Aile ve Gençlik Bankası kurulması.

*Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanması.

* Gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet verilmesi.

*Üniversiteli gençlere yönelik Gençlik Kartı uygulaması başlatılması. Bu kartla ile gençler tiyatro, sinema gibi etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanabilecek.

*Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurulması.

*Gençlerin en az bir müzik enstrümanını kullanabilmesi, bir yabancı dil konuşması ve bir spor dalında lisans sahibi olmasının desteklenmesi.

 

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • necip 8 ay önce Şikayet Et
    taşeronlara verilen sözler tutulmalı.
    Cevapla
  • Turgay 8 ay önce Şikayet Et
    İnternet bilgisayar cep telefonu. Gençliği bunlar bitirdi zaten. Gençlere iş meslek öğretin. Ekonomik destek sağlayın. 31 yaşına gelmiş hala bekar 31 çekiyor. Evlenmek pahalı. Hayat pahalı
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    daha önce kayıtsız telefon kullanan genç lere kayıt hakkı gelirse iyi olur
    Cevapla
  • Melih 8 ay önce Şikayet Et
    Günlük petrol üretimi 75.000 varil oldu. Bu üretim artmadan ÖTV indirimine karşıyım ÖTV muafiyetine karşıyım Şu anki ekonomiyle dolar 28'i geçemez. Doların sonu geldi derken halka yeni kıyaklar geliyor. Halk değer bilse eyvallah. Halk bu zenginliği kendinden kaynaklı biliyor. Bi sol yonetim gelse gıdada yüzde 25 vergi alsa, Petrolde vergi yeniden yüzde 100 olsa,Anlarlar yaşadıklarımızı
    Cevapla
  • .... 8 ay önce Şikayet Et
    yeni evlenen gençlere 150 bin faizsiz kredi ne zaman olur acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim