Yerel seçim öncesi muhalefete ilk akıl İsviçre'den geldi! Erdoğan'a karşı...

Yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl veren İsviçre merkezli Neue Zürcher Zeitung, Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin yeniden birlik olmasından geçtiğini vurguladı.

GİRİŞ 18.08.2023 07:52 GÜNCELLEME 18.08.2023 08:57
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giden Türkiye, seçimini bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullandı.

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalara ara vermeden başlarken Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başını çektiği muhalefet kanadı ise birbirine düştü.

Seçim yenilgisinden sorumlu tutulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm tepkilere rağmen koltuğunu bırakmazken Millet İttifakı ortakları da peş peşe ittifakı derinden sarsan açıklamalarda bulundu.

İSVİÇRE'DEN SEÇİM TAKTİĞİ

İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl verdi.

"Türk muhalefeti, Erdoğan karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu" denilen haberde, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadeleri kullanıldı.

Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini vurgulayan NZZ, "Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı" dedi.

KAYBETTİ AMA BIRAKMIYOR

"Kılıçdaroğlu bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmıyor" vurgusu yapılan haberde, "Kılıçdaroğlu öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor" denildi.

"Kavgayı sonlandıramazlarsa yerel seçimler için durum parlak görünmüyor" ifadelerine yer veren NZZ, "Hükümet karşıtlarının Erdoğan karşısında tek şansı birlik olmak ama mayıs yenilgisi sonrası altılı masa ittifakından eser kalmadı" görüşünü okuyucularına aktardı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Çakma akılla bu kadar olur. Eğer kazanırsalar ülkeyi nasıl yöneteceklerini de bir söyleyen çıkar elbet. Sayın Erdoğan dünyaya önderlik ediyor, bu toplama tayfasıda düşmandan akıl arıyor. Yalnız ilk kez aziz nesine hak verecek oldum. Bu ülkede dışardan akıl arayan aptal çok.
    Cevapla
  • Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    İsviçre şu dünyaya terör ihraç eden minyatür ülke değil mi
    Cevapla
  • VATANSEVER 8 ay önce Şikayet Et
    Aa evet bizde isveçi natoya chp aldırdı galiba diyorduk. Bırakın yalanı artık millet her an patlayacak
    Cevapla
  • MaKuS 8 ay önce Şikayet Et
    Körlerle sağırlar birbirini ağırlar .
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    1980 e kadar köle ticareti yapan isviçre.şimdi bizim ağalara akıl veriyor.
    Cevapla
  • Selam 8 ay önce Şikayet Et
    VATANSAVAR, daha alınmadı, bu ne acelen. Devletin alındığından haberi yok, sen haber verdin. Daha parlementodan geçecek. unuttun mu yoksa? Algıcılık mesleğiniz olmasın. Bu işler öyle kolay değil.
    Cevapla
  • VATANSEVER 8 ay önce Şikayet Et
    O köle ticareti yapanları 2 hafta önce natoya kim aldırdı cehapemi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar