BBP lideri Destici'den esnafa ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir programı kapsamında Hisar Camisi'nde cuma namazı kıldı, Kemeraltı esnafını ziyaret etti.

BBP lideri Destici'den esnafa ziyaret
BBP lideri Destici'den esnafa ziyaret
GİRİŞ 18.08.2023 17:37 GÜNCELLEME 18.08.2023 17:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin sığınmacı sorununa hızlı bir çözüm bulması gerektiğini belirterek, "Bize göre ilk yapmamız gereken; Suriye'de de yavaş yavaş normalleşme başlamıştır. Önce burada vatandaşlık almamış olanlar ya da gerçekten düzgün bir işte çalışmayanlar hemen, ivedilikle geldikleri memleketlere gönderilmelidir." dedi.

Destici, İzmir programı kapsamında Hisar Camisi'nde cuma namazı kıldı, Kemeraltı esnafını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, Türkiye'nin her şeyden önce birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu, parti olarak kuruldukları günden bu yana bu çizgide siyasi hayatlarına devam ettiklerini söyledi.

İzmir'i çok önemsediklerini, yerel seçimlerde partilerine, Cumhur İttifakı'na destek istediklerini dile getiren Destici, bugünkü ziyaretin de bunun bir başlangıcı olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki ekonomik problemlerin vatandaşın gündeminde ilk sırada yer aldığını vurgulayan Destici, vergi yükünün zengin fakir ayırt edilmeksizin tüm vatandaşlara aynı oranda yüklendiğini savundu.

Vergide adaleti sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini bildiren Destici, "Dolaylı vergiler sebebiyle verginin yüzde 70'inin üzerindeki bölümü zengin, fakir ayırt edilmeksizin herkesten aynı oranda toplanıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor." dedi.

Destici, hükümetin memurlara Merkez Bankasının 2024-2025 yılı için açıkladığı enflasyon rakamının üzerinde bir artış teklif etmesi gerektiğini, en az yüzde 10 refah payı da vermesi gerektiğini savunarak emekli maaşlarına yapılan zamların da kök maaşa değil maaşın tümüne yansıtılması ve refah payı eklenmesini talep ettiklerini söyledi.

"BOŞTA OLANLAR MUTLAKA GERİ GÖNDERİLMELİ"

Bir vatandaşın sığınmacılarla ilgili sorusuna Destici, suça bulaşan sığınmacıların sınır dışı edildiğini söyledi.

Göçmen ve sığınmacılarla ilgili soruna ivedilikle bir çözüm bulunması gerektiğine dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:

"Şu anda da hükümet, İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde bu konuyla ilgili bir çalışma yürütüyor. Bize göre ilk yapmamız gereken; Suriye'de de yavaş yavaş normalleşme başlamıştır. Önce burada vatandaşlık almamış olanlar ya da gerçekten düzgün bir işte çalışmayanlar hemen, ivedilikle geldikleri memleketlere gönderilmelidir. Diğerleriyle ilgili de kapsamlı bir çalışma yürütülmelidir. Türkiye ekonomisine katkı yapacaklar, Türkiye'nin kanunlarına, kurallarına göre yaşama gayreti içinde olanlarla ilgili elbette ki devletimiz de bir değerlendirme yapacak ve elbette ki özellikle iş gücünü de önceleyerek bir düzenleme yapacaktır ama şu anda boşta olanlar mutlaka ama mutlaka ivedilikle geri gönderilmeli, diğerleriyle ilgili de belli süreler zarfında çalışmalar yürütülerek onlar da geldikleri ülkelere gönderilmelidir. Daha da önemlisi şu anda varsa yeni geçişlere asla müsaade edilmemelidir."

Destici, esnafla sohbet ettikten sonra İzmir Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret ederek yeni görevi nedeniyle tebrik etti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Reis 8 ay önce Şikayet Et
    Sonuç ne oldu. Essegi çaldılar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bakar mısınız
    Cevapla
  • Taner Yıldız 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de mülteci sorunu var ve Devletimiz özellikle Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli ve onurlu bir şekilde dönüşleri için istikrarlı çalışmalar yapmaktadır; Türkiye'nin daha büyük ve öncelikli çözmesi gereken sorunu, yıllarca yediği kaba pisleyen, her fırsatta sırtımızdan hançerleyen Türkiye deki terör örgütü pkk, şehir yapılanması KCK Dhkp-c...ve iş birlikci fetö imhası.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza