Danimarka ve Hollanda Büyükelçileri bakanlığa çağrıldı

Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiği Elçi-Müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

GİRİŞ 21.08.2023 17:04 GÜNCELLEME 21.08.2023 17:41
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği ve Lahey Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiği Elçi-Müsteşarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Çağırılan temsilcilere, Kur'an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırılardan rahatsız duyulduğu bildirilerek, bu eylemlerin en güçlü şekilde kınandığı ve protesto edildiği belirtildi.

Öte yandan Danimarka Maslahatgüzarı 18 Ağustos Cuma günü aynı konuda Dışişleri Bakanlığına çağırılmıştı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 97
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bu alçak topluluklari Allah kahretsin.
    Cevapla
  • MEHMET 8 ay önce Şikayet Et
    BİZİM OĞLAN BİNA OKUR DÖNER DÖNER YİNE OKUR. SONUÇ sıfır yine yakacaklar .siz yine elçileri dış işlerine çağırıp zahmet edecksiniz.onlar yine,siz yine.........
    Cevapla
  • Kıgılı 8 ay önce Şikayet Et
    Kuranda dişe diş göze göz demiyorumu onu uygulamak lazım
    Cevapla
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    Maskelerin düşme zamanı,fetö pkk itinin,onların çocuklarının bu coğrafyadan defolup gitme zamanı geldi.Ay Yıldıza Selam durulacak.
    Cevapla
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    Adına Okur yazmışsın okuduğundan ne anlıyorsun.Batıya Ehli kitab diyene yazmıştım,neden cevab yazma gereği duydum,kendinde Ehli kitab yazmışsın millete pagan demişsin,dinsiz puta tapan pagan yapı olduklarını söylemişim,yorum nerene dokundu,budis ne alaka kendindemisin Okur adlı yorumcu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi