Türkiye'den Danimarka'ya yeni tepki

Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının bugün de devam etmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

GİRİŞ 22.08.2023 18:16 GÜNCELLEME 23.08.2023 09:32
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların bugün de tekrar etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, Türkiye'nin bu eylemi en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırının bugün de tekrar etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Söz konusu diplomata, Türkiye'nin bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı, Danimarka makamlarını bu saldırıların durdurulması amacıyla somut tedbirler almaya çağırdığı hatırlatıldı.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 18 Ağustos'ta ve dün de Dışişleri Bakanlığına çağırılmıştı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Feryat 8 ay önce Şikayet Et
    Nedir lan bu kapatalım bizde kılıselerii zorlaştıralım hiç bir karşılığı yok yapılanın hep kırılan ezılen müslümanlar oluyor yokmu bunların karşısında adam gibi duran lider
    Cevapla
  • manisalı 8 ay önce Şikayet Et
    Çekelim elçimizi onlarınkinide defedelim gitsin bak nasıl hizaya geliyorlar
    Cevapla
  • Mahmut 8 ay önce Şikayet Et
    İsvecede dayılılandık ama NATO zirvesinde önce gülücükler sonra adaylığı içün üstümüze düşeni yapacağız dedik yani iş kendin çal kendin oyna
    Cevapla
  • Battal 8 ay önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı çağırma, Sonuç ne değişen hiç bir şey yok.
    Cevapla
  • zafer 8 ay önce Şikayet Et
    danimarka halkını türkiyeye girmesin .. türk halkı iyice doldu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi