Gençlere cep vaadine iki formül

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi indiriminin Türkiye’de üretilen markalarda geçerli olmasını isteyen bakanlara “İki ihtimalin de maliyetini çıkarın” dedi.

GİRİŞ 26.08.2023 07:10 GÜNCELLEME 26.08.2023 10:06
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan, gençlere “vergisiz cep telefonu ve bilgisayar” vaadi önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda geniş yer buldu. Uygulamanın sadece Türkiye’de üretilen markalar için geçerli olacağı haberlerini duyan gençler, il başkanları aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uygulamanın tüm markalar için geçerli olması talebini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun mümkün olup olmadığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sordu.

ŞİMŞEK: CARİ AÇIĞI ARTIRIR

Bakan Şimşek, ithal mal alımını kolaylaştırmanın cari açığı artırdığını bu yüzden uygulamanın sadece Türkiye’de üretilen markalarda geçerli olacağını kaydetti. Sanayi Bakanı Kacır da ‘Türkiye’de üretilen markalar’ denildiğinde akıllara sadece tek bir marka gelmemesi gerektiğini, dünya devi sayılabilecek birçok markanın Türkiye’de üretim yaptığını, bu yüzden birçok seçenek bulunduğunu belirtti.

İndirim yapılması planlanan telefonların listesi | Haber7.com

“REHAVETE KAPILMAYIN”

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak ilk kabine toplantısına kadar çalışmaların bitirilmesini, uygulama ihtimali bulunan 2 farklı yöntemin etki analizinin çıkarılmasını istedi. Öte yandan toplantıda il başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönetim sıkıntılarını anlattı ve illerinde bulunan eksiklileri dile getirdi. Erdoğan ise yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek, sorunların çözümü için kriz yerine çözüm üretmeye yönelik çalışmaların yapılması talimatını verdi. Erdoğan “Rehavete asla kapılmayın çalışın. Her zamanki gibi çalışın, seçim yarınmış gibi çalışın” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 99
  • Receo 7 ay önce Şikayet Et
    AlirsaniZ yerli. Almazsanız yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Sende kullan kamerasız telefon, tartışmasız en iyi telefon elmalı telefon, kim ne isterse kullansın
    Cevapla
  • Kahvehane Halkı 8 ay önce Şikayet Et
    Reis biraz ulufe de bize dağıt. Hasretle bekliyoz....
    Cevapla
  • abdülbaki 8 ay önce Şikayet Et
    en doğrusunu sayın şimşek söylemiş. şimdi gençlerin hepsi üzerinde elma resmi olan telefona hücum edecek. sonra o telefonun yeni bir versiyonu çıkacak ve amerikadan biz talep edeceğiz. gençlere ucuz verdiğimizden bir stok sıkıntısı oluşacak yeni gelecek telefonlar ülkeye vatandaşa vergi olarak dönecek hiç gerek yok. japonyada elma telefonuonu üreten beyinler kamerasız telefon kullanıyor
    Cevapla
  • ecdad 8 ay önce Şikayet Et
    ögrenciyiz MAKARNA zor aliyoruz deyip IPHONE 14 PRO alma istemi de baska bir olay. IPHONE 14 PRO vergisiz olsun BORCA girip alir bu MILLET...ama aciz demeye devam eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..