Fatih Erbakan'dan Malazgirt Zaferi mesajı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Malazgirt Zaferi’nin 952’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Fatih Erbakan'dan Malazgirt Zaferi mesajı
Fatih Erbakan'dan Malazgirt Zaferi mesajı
GİRİŞ 26.08.2023 15:34 GÜNCELLEME 26.08.2023 15:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu'yu bizlere vatan olarak kazandırmasının yanında, o güne kadar Anadolu toprakları üzerinde egemen olan, eski Roma Medeniyeti kaynaklı kuvveti üstün tutan zihniyete sahip Bizans hükümranlığının sona ermesini ve onun yerine, hakkı üstün tutan ve millet olarak ruh kökümüzü oluşturan ‘Milli Görüş’ anlayışının bu topraklarda kalıcı olarak vücut bulmasını sağlamıştır” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Malazgirt Zaferi’nin 952’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Erbakan açıklamasında, 1071 Malazgirt Zaferi’nin Osmanlı Devleti ile 6 asır boyunca, üç kıtada zulme ve sömürüye geçit vermemesine, İstanbul’un fethine ve Ayasofya Camii’nde şükür namazının kılınmasına öncü rol oynadığını söyledi. Erbakan, “Bizler de Milletimizin bu şanlı tarihimizi örnek alarak, ecdadımızın asırlar boyunca yürüdüğü istikamette yürüyerek, aslımıza, ruh kökümüze, bizi biz yapan temel değerlerimize sahip çıkarak kurtuluşa ereceğini altını çizerek ifade ediyoruz. 1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu'yu bizlere vatan olarak kazandırmasının yanında, o güne kadar Anadolu toprakları üzerinde egemen olan, eski Roma Medeniyeti kaynaklı kuvveti üstün tutan zihniyete sahip Bizans hükümranlığının sona ermesini ve onun yerine, ‘hakkı üstün tutan’ ve millet olarak ruh kökümüzü oluşturan ‘Milli Görüş’ anlayışının bu topraklarda kalıcı olarak vücut bulmasını sağlamıştır Bu vesileyle, daima iftihar ettiğimiz 1071 Malazgirt Zaferi’nin 952'nci yıldönümünü kutluyor, Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Muhammed Alp Arslan başta olmak üzere, bu topraklar için tarih boyunca iman gücüyle mücadele eden tüm aziz kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • asss 8 ay önce Şikayet Et
    demedi demeyin geleceğin cumhurbaşkanı
    Cevapla
  • Başkentli 8 ay önce Şikayet Et
    Samimi isen bu yolun yolcusu olarak böyle konuşmazsın Çok daraldın kırıldın içinden gelmiyor O zaman da sandığa gitmezsin olur biter.
    Cevapla
  • molla Kasım 8 ay önce Şikayet Et
    umut sende Erbakan
    Cevapla
  • Köşker kazım 8 ay önce Şikayet Et
    Geliyor sayın Dr. Erbakan geliyor herkes hazır olsun bu ülkede Fatihler bitmez söylem değil, özlem gerek ciddiyet dürüstlük gerek ..!
    Cevapla
  • Xxxxx 8 ay önce Şikayet Et
    Bir an önce ittifaktan ayrıl yoksa senide harcayacaklar. 7500 tl lik emekliler oy verecek parti arıyoruz. Yoksa CHP ye vereceğiz.
    Cevapla
  • dedee 8 ay önce Şikayet Et
    para için ülke satılmazzzzzzzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı