Karamollaoğlu'nun 'acemilik' itirafı kendine döndü!Mitingde Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşmuş

Mercedes makam aracı kullananları eleştirirken kendisinin de Mercedes’e bindiği ortaya çıkan SP'li Karamollaoğlu, seçim mağlubiyetini de mitingdeki çok konuşmaya bağladı. Ancak Karamollaoğlu’nun en çok konuşan liderlerden olduğu belirlendi.

GİRİŞ 28.08.2023 17:44 GÜNCELLEME 29.08.2023 10:05
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Altılı masanın gizli ittifaklarla 10 partiyle destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimde yaşadığı hezimetin yankısı sürüyor. Mağlubiyetin sebeplerine ilişkin muhalefet kanadından her yeni gün bir değerlendirme yapılıyor.

CHP’nin İyi Parti’yi suçladığı, İyi Parti’nin vebali Kılıçdaroğlu’na yıktığı, CHP tabanının Deva, Gelecek, DP gibi küçük partileri hedef aldığı, küçük parti kurmaylarının bütün muhalefeti taşladığı seçim değerlendirme sürecinde dikkat çeken bir yorum da Saadet Partisi’nden geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında seçim hezimetinin ana kaynağı olarak miting konuşmalarını gösterdi. Karamollaoğlu, mitinglerde 7 liderin birden konuşma yapmasının “acemilik” olduğunu söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın sürece dahil edilmesiyle yanlış yapıldığını söyleyen Karamollaoğlu, şunları ifade etti:

“Hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis seçiminde yüzde 56’ları yakalama şansımız vardı. Bütün genel başkanlar ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ adayı olduk. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama bunlar doğru değil. Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor… 7 kişi konuşur mu? En fazla 3 kişi konuşur. Daha disiplinli olmalıydık. Eksiklerimiz, yanlışlarımız oldu. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. 2 kişi konuşur, 3 kişi konuşur ya… 7 kişi konuşur mu? 10 kişi konuşur mu?”

MİTİNGLERDE KILIÇDAROĞLU’NA SIRA VERMEDİ

Peki Temel Karamollaoğlu’nun 6’lı masanın mitinglerindeki konuşma performansı nasıldı?

İstatistiklere göre seçim kampanyasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakın diğer ortaklarıyla birlikte 43 miting düzenledi. Kılıçdaroğlu’nun 43 mitinginden 5’inde SP lideri Karamollaoğlu da yer aldı. Karamollaoğlu; İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Afyonkarahisar mitinglerinde Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP kürsüsünü paylaştı.

SP’li Karamollaoğlu, kürsüye çıktığı CHP’nin 5 mitinginde toplamda 78 dakika konuşma yaptı. Bu 5 mitingde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşma süresi ise 80 dakika olarak kayıtlara geçti.

Öyle ki CHP’nin İstanbul mitinginde Kılıçdaroğlu 6 dakika konuşurken, Karamollaoğlu tam 10 dakika süre aldı. Kayseri mitinginde ise Kılıçdaroğlu 18 dakika, Karamollaoğlu 25 dakika konuştu.

Mitinglerdeki konuşma sayısından şikayet eden Karamollaoğlu’nun konuştuğu mitinglerdeki süreler şöyle:

  • İstanbul mitingi: Temel Karamollaoğlu 10 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 6 dakika

  • Ankara mitingi: Temel Karamollaoğlu 8 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 10 dakika

  • İzmir mitingi: Temel Karamollaoğlu 11 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 18 dakika

  • Kayseri mitingi: Temel Karamollaoğlu 25 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 18 dakika

  • Afyonkarahisar mitingi: Temel Karamollaoğlu 24 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 28 dakika

EN ÇOK KONUŞULAN GRUP TOPLANTISI DA SP’NİN

CHP listesinden 10'ar milletvekiliyle TBMM’ye giren Saadet Partisi ile Gelecek Partisi, Meclis çatısı altında grup kurma kararı alarak birleşmişlerdi. Saadet Partisi adı altında grup kuran iki partinin TBMM’deki grup toplantısı süresi, diğer bütün partileri sollamıştı. Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 saat, Devlet Bahçeli’nin 42 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 36 dakika, Meral Akşener’in 28 dakika, YSP’li İbrahim Akın’ın 21 dakika kürsüde kaldığı grup toplantılarında Temel Karamollaoğlu ile Ahmet Davutoğlu toplamda 1 saat 27 dakika konuşmuştu.

Davutoğlu yine mikrofonu kaptı… Grup toplantısında en çok konuşulan parti o olduDavutoğlu yine mikrofonu kaptı… Grup toplantısında en çok konuşulan parti o oldu

 

MERCEDES İTİRAFI

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, 2021 yılında katıldığı bir televizyon programında kamudaki makam araçlarını eleştirerek, “Türkiye’de 500 tane Mercedes araba varsa, makam aracı olarak kullanılıyorsa, günahtır ya. Ne olmuş Renoult’a binse?” demişti. Sunucunun, “Sizin makam aracınız nedir?” sorusuna Karamollaoğlu, “Makam aracım mı? Mercedes şu anda. Bir tane var, onu söyleyeyim” karşılığını vermişti.

Temel Karamollaoğlu’nun makam aracının 2012 model Mercedes E250 CDI olduğu saptanmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 65
  • bayram 8 ay önce Şikayet Et
    yarım gram oyu yok konuştuğu boyundan büyük güya tecrübeli sıkıyorsa tek gir mart seçimlerine de görelim acemi kimmiş
    Cevapla
  • Bandırmalı 8 ay önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın, yaşına verin... Bu yaşlarda hafıza kaybı başlar ve sonunda demans'a kadar gider...
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Eeee;Ağzı olan konuşuyor...Boş tenekeden ses çok çıkar Karamallaoğlu,Hikmeti kendinizde mi sanırsınız!?...
    Cevapla
  • YILDIRIM 8 ay önce Şikayet Et
    Siz zanediyor musunuz ki? Kriptolar tarafından işgal edilen tek yer Atatürk’ün CHP'sidir, Erbakan Hoca'nın Saadet'ti de işgal edilmiştir. Kim derdi ki bir gün gelecek de, Saadet'tin Gn.Bşk.'ı, baş örtüsüne 1 metrelik bez parçası diyen adama "Mücahit Kılıçdaroğlu" diyerek onu CB yapmak için çalışacaktır. Allah'ın emrin karşı gelen biri ne zamandan beri Mücahitliğe layık görülmüştür ki?
    Cevapla
  • Levo 8 ay önce Şikayet Et
    Doğru yaptığınız bir şey yok ki yanlış yanlış üstüne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi