Muharrem İnce'den "CHP'ye döner misiniz" sorusuna dikkat çeken cevap

CHP'de değişim olması gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce, bahsettiği gibi bir değişim olursa eski partisine dönebileceğini söyledi.

GİRİŞ 04.09.2023 11:43 GÜNCELLEME 04.09.2023 11:43
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan karşısında aday olarak gösterildiği CHP'den çeşitli eleştirilerle ayrılarak 2021'de Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, T24 yazarı Cansu Çamlıbel'e dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

CHP'YE GERİ DÖNER Mİ?

İnce, "Bahsettiğiniz türde bir değişim olursa dönebilirsiniz yani?" şeklindeki sorusuna "Neden olmasın? O zaman orası Memleket Partisi'ne benzer zaten. Ben niye ayrılayım oradan?" yanıtını verdi ve partideki arkadaşlarının da kendisiyle birlikte geleceğini savundu:

"CHP’de gerçek bir dönüşüm olursa CHP, Memleket Partisi olmuş olur. Genel Başkanı üyeler seçiyor, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. Partide demokrasi var. Niye gelmesinler? O zaman gerek yok ki yeni bir parti kurmaya."

İnce, CHP'de olması gereken değişimi ise şöyle anlattı: 

"Değişim isteğini anlarım fakat bu değişim kişilerin değişmesinden ibaretse, yeni gelen kişi de çok kısa sürede "eski" olacaktır. Yani yeninin eskimesi kolaylaşacaktır. Değişimden kasıt zihniyet değişimi ise, tüzük değişimi ise bunu anlamlı bulurum. Fakat değişim isteyen arkadaşlardan şöyle bir şey duymadım ben; Partinin genel başkanını üyeler seçsin, partinin cumhurbaşkanı adayını üyeler seçsin, milletvekilleri, ön seçimde gelsin. Böyle bir şey duymadım. "Sen git, ben geleyim." Bu değişim değil ki! Siyaset bir cesaret işidir. Eğer bir değişim talebiniz varsa, köklü bir değişiklik talebinde bulunacaksınız, genel başkanı üyeler seçecek, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek, milletvekillerini üyeler seçecek. Kendi partinizde demokrasi istemeden, Türkiye'de demokrasi isteyemezsiniz. Mesela Memleket Partisi’nde öyle, üyeler seçiyor Genel Başkanı. Ha bugün için üye sayımız az olabilir ama bu bir duruştur. Biz bunu savunuyoruz.

Siyaset kapalı kapılar ardında yapılan planlarla hesaplarla yapılmaz. Cesaret işidir. İkircikli tavırları seçmen sevmez, net duruşu sever. Yapılan açıklamalara bakıyorsunuz sürekli bir arka plan hesabı var, "onu istersem bu elimden gider" düşüncesi ile bir ileri iki geri adımlar, söylemler. Siyaset bu kadar hesabı kitabı pazarlığı kaldırmaz. Sizce Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmak cesaret isteyen bir şey midir? Hem de şimdi?"

KAYNAK: T24
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    değişim diyorlar ancak herkes aynı. yani kemale diyorlardı sen git biz yiyelim artık.
    Cevapla
  • enes 7 ay önce Şikayet Et
    Gerek yok ki parti kurmaya diyor ee zaten kurmuşsun . Chpyi memleket partisine çevireceğine zaten memleket partin var sıkıyorsa buradan alsana oyu . Sen de biliyorsun chp secmeni sana ona buna değil taptıkları ölmüş adama oy veriyorlar
    Cevapla
  • Gasap haydo 7 ay önce Şikayet Et
    beni chp nin başkanı edin gelim diyorda nafile
    Cevapla
  • engin 7 ay önce Şikayet Et
    Buda iş bilmiyor. Parti kuran adam nu soruya böylemi cevap verir. Sen partine nasıl adam çekeceksin oy alacaksın. Her an kaçacak adama oymu verirler
    Cevapla
  • aksaray 7 ay önce Şikayet Et
    yahu eğer bir adam ben chp liym diyorsa ve orada ekmek yedim diyorsa.iffet-gurur-dürüstlük-güzel ahlak-insan sevgisi-vatan sevgisi bayrak sevgisinden yoksundur. ama vatana ehanet edenleri severler-darbecileri severler- islam düşmanlarını severler-avrupayı amarikayı severler. yani kısacası müslümanlara düşman olan bütün canlıları severler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki