Karamollaoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, yeni anayasadan önce yeni anlayışa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Karamollaoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması
Karamollaoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması
GİRİŞ 06.09.2023 15:37 GÜNCELLEME 06.09.2023 15:37

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin yeni anayasadan önce yeni anlayışa ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bugüne kadar takınılan tavırlarla yeni bir anayasa yapmak bu ülkeye fayda getirmez." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ve Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, afetzedelere "geçmiş olsun" diledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yıldan fazladır seçim kaybetmediğini anımsatan Karamollaoğlu, seçimlerde başarılı olan AK Parti hükümetlerinin yönetim konusunda başarısız olduklarını savundu.

Cumhuriyet tarihindeki en büyük enflasyon artışının son 20 yılda gerçekleştiğini iddia eden Karamollaoğlu, "'Seçim öncesi bal şerbet vadedip seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz' sorusunu elbette sormak mecburiyetindeyiz. Hangisi gerçek? Seçim öncesi güzel vaatlerde bulunmanız mı, seçim sonrası acı faturayı millete kesmeniz mi?" diye sordu.

Karamollaoğlu, iktidarın yeni anayasa yapma noktasında samimi olmadığını ileri sürerek, darbe anayasasından kurtulmaya ve herkesin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yeni anayasa söylemlerinin yerel seçimlere yönelik yatırım olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Ülkemizin yeni bir anayasadan önce yeni bir anlayışa ihtiyaç duyduğu kanaatindeyiz. Bugüne kadar takınılan tavırlarla yeni bir anayasa yapmak bu ülkeye fayda getirmez. İnsanımızın anayasadan önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin gerçek gündeminin çöken ekonomi, işsizlik, iç ve dış borç, yoksulluk olduğunu belirten Karamollaoğlu, milletin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı