Erdoğan duyurmuştu! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kritik OVP açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Orta Vadeli Program kapsamında iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesine yönelik adımları kararlılıkla atmaya devam edeceklerini bildirdi.

Erdoğan duyurmuştu! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kritik OVP açıklaması
Erdoğan duyurmuştu! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kritik OVP açıklaması
GİRİŞ 07.09.2023 00:39 GÜNCELLEME 07.09.2023 00:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'ın ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

'HUKUKİ ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK ADIMLARI KARARLILIKLA ATACAĞIZ'

Programda, iş ile yatırım ortamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik tedbirlere öncelik verilmesinin kararlaştırıldığını bildiren Tunç, şunları kaydetti:

"Orta Vadeli Program Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan
 tarafından açıklandı. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. 

Programda, İş ve yatırım ortamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik tedbirlere öncelik verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı olarak; 

  • Yargıda ihtisaslaşmanın geliştirilmesi,
     
  • Tahkim başta olmak üzere Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin etkinliğinin artırılması,
     
  • Yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi,
     
  • İstanbul Tahkim Merkezi’nin yapısının güçlendirilerek küresel görünürlüğünün artırılması, 
     
  • Yatırım ortamının iyileştirilmesine ve yatırım ortamını etkileyen mevzuat değişikliklerinde öngörülebilirliği artırmaya yönelik özel sektör ile kamu kurumları arasındaki koordinasyonun sağlanması,

hususları başta olmak üzere; iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesine yönelik adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • elbette23 7 ay önce Şikayet Et
    Bakan bey hakimlerini savcılarını eğitirsen kanun dışına çıkıpta kafalarına göre kanaat oluşturup karar vermekten imtina etsinler. Bu kararlar adaleti zedeliyor Adalet ülkenin namusudur bozmasınlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi