İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CHP'yi topa tuttu: Yarısı bankamatik memuru!

Akşener'in İzmir adaylığı için ismini açıkladığı Ümit Özlale CHP'yi topa tuttu. İzmir Büyükşehir Belediye'si çalışanlarının yarısının 'bankamatik memuru' olduğunu söyleyen Özlale, "Belediyenin iyi yönetilmediğini düşünüyorum" dedi.

GİRİŞ 11.09.2023 11:24 GÜNCELLEME 11.09.2023 11:24
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığı açıklanan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmirli gençlerle bir araya geldi.

"İYİ YÖNETİLEMİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki personel sayısına dikkat çeken Ümit Özlale, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personellerinin yarısının bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum. Bunları temizleyeceğim. Ben daha iyi bir belediye başkanı olacağını düşündüğüm için bu işe talip oldum. 53 bin çalışanı olan şirket İzmir'in çöpünü toplamıyorsa, İzmir hala kokuyorsa daha iyi belediyecilik vardır. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini düşünüyorum" dedi.

'İLETİŞİMİ BECEREMEDİK'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkma sebebini ve sonrasında yaşanan gelişmelerin arka perdesini anlatan Özlale, "Bütün anket sonuçlarında Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın altındaydı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ise üstündeydi. Benim için Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında bir fark yoktu. Bütün anketler Kemal Bey'in az oy aldığını gösteriyordu. Ben Kemal Bey'i mecliste yakaladığımda onu söyledim. Selin Sayek'e söyledim, Faik Bey'e söyledim. Kazanamıyoruz dedik. Faik Bey ise, 'genel başkanın aday olması en doğal hakkıdır' dedi. Biz bu işin siyasi iletişimini beceremedik. Bu da bize dert olsun" ifadelerini kullandı.

"İZMİR CHP'NİN KALESİ DEĞİL"

CHP ceket assa kazanır, İzmir CHP'nin kalesidir' söylemlerinin bir karşılığı olmadığına dikkat çeken Özlale, "İzmir CHP'nin kalesi değildir. İzmir hiçbir siyasi partinin kalesi olamayacak kadar kadimdir. İzmir demokratiktir, muhaliftir. Hemen inanmaz, ikna edilmeyi bekler. İzmir'e kendini sevdirmek kolay değildir" diye konuştu.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 60
  • emins 8 ay önce Şikayet Et
    kullanıldınız...günaydın
    Cevapla
  • çağrıbey 8 ay önce Şikayet Et
    İzmirlilerin artık kendilerine saygı sı varsa eleştirdikleri hizmetlerini beğenmediği kişileri başa getirmesin belediye ler de parti önemli değil en azında iyi birisini başkan yapsınlar
    Cevapla
  • MKL 8 ay önce Şikayet Et
    Oyları Tunç Soyer e
    Cevapla
  • Yemezzlerr 8 ay önce Şikayet Et
    Belediye seçimleri için karşılıklı hazirliklar yapılmış. Tamamen tezgah. Milliyetçilerin oylarına göz dikmekten başka birsey değil.
    Cevapla
  • Tehluke 8 ay önce Şikayet Et
    Yiyin gari bir birinizi hepiniz ortaksiniz ibb de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü
Reisi'nin kazada öldüğü helikopterle ilgili dikkat çeken ayrıntı