Adalet Bakanı'ndan Kılıçdaroğlu'nun Madımak açıklamasına sert tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Tunç, Kılıçdaroğlu'nun Madımak davasının düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Çok çirkin ifadeler. Aynen iade ediyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.09.2023 10:58 GÜNCELLEME 15.09.2023 11:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Madımak olaylarında 3 firari sanığın yargılandığı dava, zaman aşımı nedeniyle düşürüldü. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karardan sonra hükümeti hedef alarak, "Suç ortağısınız" açıklamasını yapmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza suç ortağısınız beyanatında bulunuyor. Bu çok çirkin bir beyanat. Sözlerini aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Tunç, mahkemenin kararıyla ilgili de şöyle konuştu: 

"93 yılında meydana gelen bu elim olaylar esnasında Sivas davası süreci başladı. Gözaltına alınıp tutuklanan sanıklarla ilgili yargılama süreci o dönem başladı. Şu anda o sanıklar hükümlü konumunda. Cezalılar cezalarını çekmeye devam ediyor. Firari üç sanıkla ilgili yargılama gerçekleştirilemedi. Kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranmaları sağlandı."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • hür adam 7 ay önce Şikayet Et
    sivaslı karamolla cevap versin eger utanma ve ar varsa bay kemalin bu sözlerine...
    Cevapla
  • benim o 7 ay önce Şikayet Et
    kemal ve ortağı temel ile Meral iyi bilir ortakları yapanları kim
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 7 ay önce Şikayet Et
    kemal hala CHP nin başındaysa bilinki bu hain ABD nin ajanı.?
    Cevapla
  • ismailbey 7 ay önce Şikayet Et
    sinekten yağ çıkararak siyasi mevta olmamak için her yolu deneyen malumlar iç yüzlerini adete böyel gösteriyorlar... o gün suça ortak olanlar bugün ahkam kesmesi şeytanın aklıyla alay etmekle aynı....
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 7 ay önce Şikayet Et
    Sivasın VE Başbağların asıl suç ortağı ozamanki shp, şimdiki CHP'dir her zaman üste çıkmak için böyle konuşursunuz. Peki sabiha Gökçen senin memleketi önderin emriyle neden bombaladı haydi cevap ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!