Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız

AP'nin Türkiye raporuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz" dedi. Erdoğan, Karabağ'da yaşanan gerilimle ilgili de Türkiye öncülüğünde 4'lü zirve önerisini yineledi.

GİRİŞ 16.09.2023 13:06 GÜNCELLEME 16.09.2023 13:43
Bu Habere 362 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Dünya 5'ten büyüktür tezimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz.

(ABD'de) Amerikan iş dünyasının seçkin üyeleriyle görüşecek, Türkiye'deki yatırımlarını artırmalarıyla ilgili noktaları ele alacağız.

MERKEZ BANKASI'NIN DOLAR REZERVİ

Sadece son üç ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık artış oldu. Merkez Bankası'nın bugün itibariyle toplam brüt rezerv 120 milyar doları aşmış bulunuyor.

Varsın onlar didişmeye, birbirlerine laf yetiştirmeye devam etsinler. Koltuklarını korumak için daha düne kadar savundukları tüm ilkeleri ayakları altına alsınlar. Biz, bunları asla önemsemiyoruz. Son 21 yıldır olduğu gibi yine sadece işimize bakıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.

KARABAĞ İÇİN 4'LÜ GÖRÜŞME ÖNERİSİ

Bizim öncülüğümüzde üçlü bir görüşme teklifimizi kendilerine ilettik. Ama bu konuda üçlüden öte biz dörtlü bir teklifte bulunduk. Yani buralarla ilgisi alakası olmayan liderlerle değil gelin şu anda işin içinde olan Sayın Putin, Sayın Aliyev, şahsım ve Paşinyan hep birlikte dörtlü olarak böyle bir toplantıyı yapalım adımı da ona göre atalım diye teklifte bulunduk. Henüz bize olumlu-olumsuz dönüş olmadı. Konuyla ilgili Sayın Aliyev'le de görüşeceğiz.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

Teröristlere İsveç polisi korumasında gösteriye sevk ediyorlarsa, bunlar görevini yerine getirmiyor demektir. Bize verilen sözler tutulmuyor. Sözler tutulmadığı zaman benim Parlamentom bu konuda nasıl bir tavır takınır, onu herkes takdir etsin.

F-16'larla ilgili 'Temsilciler Meclisi karar vermeden bu olmaz' deniyor. O zaman orada Temsilciler Meclisi varsa benim de Parlamentom var. Parlamentomun nasıl bir karar vereceğini ben kestirip atamam.

AP'NİN TEPKİ ÇEKEN TÜRKİYE RAPORU

Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Biz de gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliğiyle gerekirse yolları ayırabiliriz."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 362
  • Yüzük Kardeşliği 7 ay önce Şikayet Et
    Sıkı bi yüzük lazım... Sıkı bi yüzüğümüz olursa olur inşaAllah ...
    Cevapla
  • Ahmett 7 ay önce Şikayet Et
    AB ye girecez diye ehliyetleri getirilen 10 yılda bir değiştirme zorunluluğu da kaldırılsın... Bitsin bu eziyet...
    Cevapla
  • Reisin Askeri 7 ay önce Şikayet Et
    Valla reisi kizdirmasinlar yapar.cünkü o bir dünya lideri.
    Cevapla
  • israfil çengel 7 ay önce Şikayet Et
    Yollarımızı ayıralım reisim.Usandık bu müptezellerden ABsız biz daha iyi yürürüz. İsveçe nato yasak.Rusya bize ABD den daha yakın stratejimizi ona göre çizelim. Türk Cumhuriyetleri 200 bin kapasiteli ortak bir TURAN ordusu kursun.Dil silah beceri eğitimleri yapılsın öğrenciler ortaokuldan sonra alınsın kara deniz hava eğitimlerini alsınlar.Karma ordu dosta güven düşmana korku salsın.
    Cevapla
  • Şeref 7 ay önce Şikayet Et
    Zamanlama süper doğalgaz tahıl koridoru abd bu savaşı bitirmek istemiyor Avrupa enerji ve gıda sıkışıyor. Daha değişik madenler ham madde var sırada Afrika Avrupa'yı dışlıyor. Bu açıklama daha önce yapılsa Avrupa ticari ilişkileri keser bize kötü darbe olurdu ama şimdi onlar muhtaç ticeri ve enerji olarak. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti