Kılıçdaroğlu: Bir kusurumuz var, yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir kusurumuz var, onu da açık yüreklilikle ifade edeyim. Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık" dedi.

GİRİŞ 17.09.2023 16:03 GÜNCELLEME 17.09.2023 16:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne kadar gelen bütün CHP genel başkanlarına bakın, hepsi siyasettedir, hepsi çok önemli görevler yapmıştır. Başbakanlık yapan da vardır, bakanlık yapan da vardır ama hiçbirinin zenginleştiğini göremezsiniz. Tam tersine hepimiz topluma hizmet etmeyi temel şiar edinmişizdir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen üye katılım törenindeki konuşmasında, CHP'li olmak için önce adaletli olmak gerektiğini belirterek adaletsiz dünyanın büyük sorunlar yarattığını ifade etti.

Adalet isteyen herkesin yanında olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, adaletsizlik, haksızlık karşısında hak ve hukuku savunurken kişinin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamadan yanında olacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, bir süredir hastanede tedavi gören Emine Şenyaşar'ı ziyaret ettiğini hatırlatarak "Emine Şenyaşar, Türkçe bilmiyor ama Emine Şenyaşar'a gittim. Adliye binası önünde aylardır bekleyen Şenyaşar'a giden genel başkanım. Emine Şenyaşar belki hayatında hiç CHP'ye oy vermedi ama o bir haksızlıkla karşı karşıya kaldıysa ve ben siyaset yapıyorsam ben onun hak ve hukukunu savunmak zorundayım" diye konuştu.

Türkiye'de çok farklı kimliklerden insanların yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partili olmak demek hiç kimsenin kimliğini sorgulamamak demektir" dedi.

"YETERİ KADAR VATANDAŞIN KAPISINI ÇALAMADIK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, topluma hizmet etmenin önemine işaret ederek şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne kadar gelen bütün CHP genel başkanlarına bakın, hepsi siyasettedir, hepsi çok önemli görevler yapmıştır. Başbakanlık yapan da vardır, bakanlık yapan da vardır ama hiçbirinin zenginleştiğini göremezsiniz. Tam tersine hepimiz topluma hizmet etmeyi temel şiar edinmişizdir. Dolayısıyla topluma hizmet etmek kadar değerli bir şey yoktur ama bizim bir kusurumuz var, onu da açık yüreklilikle ifade edeyim, biz bunları geniş kitlelere aktaramadık, yeteri kadar söyleyemedik. Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık. Kendi derdimizi anlatmak değil, onun derdini yeteri kadar dinlemedik. Onun sorunlarını nasıl çözeceğimizi onlara yeteri kadar anlatamadık. Dolayısıyla bizim böyle tarihi bir görevimiz var. Çalınmadık kapıyı çalmak zorundayız. Derdi olan insanın derdini dinlemek zorundayız. Onun derdine ürettiğimiz çözümleri ona aktarmak zorundayız. Öyle bir tarihi görevimiz var. O nedenle hepimizin ortak görevi Türkiye'nin yaşadığı sorunları ortak bir şekilde çözmektir."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partilerine yeni katılan üyelere CHP rozeti taktı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha kemo ağa benim kapıma geleyim deme ; kimin kapısına gidersen git; hıı sezginyan"nın yakınları seni bekliyor ; onların kapısına git !!!.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu memleketi iblislerden korusun.
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzak dur Allah senin şerrinden ve cahilliğinden bütüb ülkemi korusun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman eksik kalın benim kapıma gelmeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ormanlarımız için 81 ilde eş zamanlı etkinlik düzenlenecek
Türkiye'den Suriye adımı! Bakan Bayraktar tarih verdi! Tam 2 milyar metreküp...