Meral Akşener 5 milyon lira tazminat talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu!

İYİ Parti lideri Akşener, hakkında "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verilen "FETÖ üyeliği" soruşturması sürecinde hak ihlallerine uğradığı gerekçesi ve 5 milyon lira manevi tazminat talebiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptı.

GİRİŞ 26.09.2023 10:56 GÜNCELLEME 26.09.2023 11:03
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akşener'in avukatı İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, başvuruya ilişkin yazılı açıklamasında, Akşener'in Anayasa'nın 36. maddesinde düzenlenen "adil yargılanma", "yöneltilen suçlamanın nedeninden ve niteliğinden haberdar olma", "makul sürede yargılanma" ve "lekelenmeme" haklarının ihlal edildiğini ileri sürdü.

Tüm bilgi ve belgelere erişildiği 2019'da hiçbir makul gerekçe olmaksızın verilen gizlilik kararından sonra dosyada esasa ilişkin hiçbir işlem yapılmadığını iddia eden Poyraz, tüm süreç boyunca medyadaki kimi haber ve yayınlarda dosya içeriğine ilişkin bilgilere yer verildiğini ve yorumlar yapıldığını belirtti.

4 YILI ERİŞİM KISITLI, 7 YIL SÜREN SORUŞTURMA

Poyraz, 4 yılı erişim kısıtlı, 7 yıl süren soruşturmanın, "bu süreçteki seçimlerde Akşener ve İYİ Parti aleyhine AK Parti ile Cumhur İttifakı'ndaki diğer siyasi partiler tarafından bir siyasi silah ve politik malzeme olarak kullanıldığını" savundu.

5 MILYON LİRA MANEVI TAZMİNAT TALEP ETTİ

Uğur Poyraz, başvuruda Akşener'in anayasal haklarının ihlal edildiğinin tespiti ile bu süreçte uğradığı saldırılar sebebiyle 5 milyon lira manevi tazminat talebinde bulunulduğunu belirterek, tazminata hükmedilmesi durumunda tüm tutarın şehit ailelerine verileceğinin dilekçede belirtildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • hasan 7 ay önce Şikayet Et
    bakkal iflas edince eski defterleri karıştırırmış . bunlar da seçimi kaybedince eski mevzuları ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorlar. paraları bitti zaar..
    Cevapla
  • istanbullu. 7 ay önce Şikayet Et
    mahkemede şaşar meral...unutma...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 7 ay önce Şikayet Et
    Şayet davayı kazanırsa şehit ailelerinin bu yardımı ret etmesi gerekir.
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Ben Başbakan olacağım, Daha duuur 15 temmuz gelsin o zaman görüşürüz. 15 temmuzdan sonra her şey değişecek. Sözlerinizi nasıl yorumlayacağız acaba Maral hanım.
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    az bile istemiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler