Erdoğan yeni anayasa çağrısını yineledi: Talimatı verdim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Arkadaşlarıma da gereken talimatları verdim. Grup Başkanımız Abdullah Güler Bey’e “hemen gereken suretle görüşmeleri yapın' dedim. " açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 26.09.2023 13:00 GÜNCELLEME 26.09.2023 14:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan dönüşü aralarında ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber 7 yazarı Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Haziran ayındaki Bakü ziyaretimizin ardından bugün de Türk dünyasına açılan kapımız Nahçıvan'daydık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev kardeşimle Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın temelini attık." diyerek, sivil anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"NAZLANMAYA GEREK YOK"

"Anayasayla ilgili davetimizi biz 12 Eylül’ün yıldönümünde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde zaten yaptık." diyen Erdoğan, "Bunu yaparken de özellikle şunu söyledik, dedik ki ‘Gelin bir sivil anayasayı bu dönemde yapalım’ Bu konuyla ilgili olarak da Ak Parti meclis grubumuz parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle “gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım” davetimizi iletecek. Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız. Kim çalacak Ak Parti’nin TBMM Grubu. Bundan dolayı da herhangi bir nazlanmaya filan gerek yok. Arkadaşlarıma da gereken talimatları verdim. Grup Başkanımız Abdullah Güler Bey’e “hemen gereken suretle görüşmeleri yapın” dedim. Yani 1 Ekim’den itibaren Meclis konuşmamızda da gerekli vurguyu buna göre yaparız, gerekli adımları da buna göre inşallah atarız." açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'DAN YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye artık darbe anayasası ayıbından kurtulmalıdır. Benim milletim çağın şartlarına uygun, sivil, özgürlükçü, dili ve bütünlüğü ile milleti kucaklayan bir anayasa ile yönetilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Zaman içerisinde yapılan müdahalelerle belli bir mesafe alınsa da mevcut anayasa Türkiye Yüzyılı’na yakışmayan bir yapıdadır. Hedefimiz tüm vatandaşlarımızın “benim anayasam” diyeceği bir anayasa ortaya koymaktır. Umarım uzlaşı içerisinde Türkiye’ye yakışır birlikteliği ortaya koyarak anayasa metnimizi ortaya çıkartırız. Çağrımız tüm siyasi partilerimizin vaadi olan yeni anayasa konusunu bizlere yakışır bir biçimde neticelendirmek ve millete verdiğimiz sözü tutmak içindir." dedi.

Erdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan buluşması dünya basınındaErdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan buluşması dünya basınında

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Ceylan kırış 7 ay önce Şikayet Et
    Mahkumların sesini duyun lütfen 4te4lulere yasa çıksın neolur çocuklarımız babasız kalmasin neolur
    Cevapla
  • Eğrisi Doğrusu 7 ay önce Şikayet Et
    Yeni anayasa yeni Yüzyıl Türkiye'si demektir darbe anayasasından kurtulması lazım ülkemizin ve milletimizin
    Cevapla
  • bahar 7 ay önce Şikayet Et
    emekli mağdur sizler hala oyalama peşindesiniz seçimde verdiğiniz vaadleri bile yerine getiremediniz bu halkın güvenini sarstınız
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yeni anayasa milleti mağdur etmesin.
    Cevapla
  • Haccac 7 ay önce Şikayet Et
    Bosa milleti oyalamayin, iktidar muhalefet aynnisiniz. Mevcut olan yasayi uygulamayanlara bak sen acaba neyin pesindeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak