Sosyal medya provokatörünün arkasından çıktı: Talimatları Ümit Özdağ'dan alıyorum!

Nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında yer alan Ambargo TV'nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi'nin ifadesinde şoke edici bir gerçek çıktı. Saeidi, paylaşımların Ümit Özdağ tarafından talep edildiğini söyledi.

GİRİŞ 26.09.2023 15:54 GÜNCELLEME 26.09.2023 16:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İranlı Ramin Saeidi, Ambargo TV adına çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların talimatını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan aldığını söyledi.

TALEP EDİLİYORDU

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" gerekçesiyle "Muhbir", "Aykırı" ve "Haber Report" gibi sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle birlikte gözaltına alınan Ambargo TV'nin İran kökenli çalışanı Ramin Saeidi'nin ifadesi ortaya çıktı.

Saeidi'nin ifadesinde talimatları Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan aldığını itiraf ederek, "Yapılan paylaşımların içeriğini ben belirlemiyordum. Bana direk Ümit Özdağ tarafından talepte bulunuluyordu. Ben bu talepler doğrultusunda videoların kurgu ve edit işlemlerini yapıp benden istenildiği şekilde kendilerine gösteriyordum." dedi.

ONAY AŞAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Onay aşamasının akabinde videoları paylaştığını da itiraf eden Saeidi, "Onların onayı sonrasında belirtmiş olduğum sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlarını gerçekleştiriyordum.

Yapmış olduğum video kurgu ve editlerin teyidini ben almıyordum. Ben sadece benden istenildiği şekilde düzenleme gerçekleştiriyordum." İfadelerini kullandı.

8 TUTUKLU VAR

Nefret operasyonu kapsamında, Aykırı'nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir'in yöneticisi Süha Çardaklı ve Ambago TV yöneticisi Ramin Saeidi de dahil olmak üzere 8 kişi tutuklanmıştı.

BİRÇOK YALAN ORTAYA ATMIŞTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın asrın felaketinin yaşandığı ilk günlerinde 'Suriyeli hırsız' yalanını ortaya atmıştı. Özdağ daha sonra paylaşımını apar topar silmek zorunda kalmıştı.

Özdağ'ın hedef gösterdiği Abdulbaki Bozdağ isimli genç, "Ben Türk Vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim, ben Diyanet Vakfı'nda hafız biriyim" ifadelerini kullanmıştı. Özdağ yine deprem sürecinde, AK Partili olmayanlara yardım yapılmadığı yalanını da ortaya atmıştı.

KAYNAK: SABAH / HARUN SEKMEN
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • Buda geçer yahu 7 ay önce Şikayet Et
    E ne olacak bu it İranlı iki gün sonra çıkar aynı şekilde devam eder bizden biri iranda aynısını yapsın bakalım ne olacak
    Cevapla
  • Murat gözükara 7 ay önce Şikayet Et
    Bu göçmen ümiti niye almıyor savcılar....
    Cevapla
  • Muammer 7 ay önce Şikayet Et
    Namussuzluğun birr bedeli olmalı.Beleş olduğu için herkes yapmaya çalışıyor.Bedelli olsa ,bedel ödeme cesareti olanlar yapar ki sayıları azalır.
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 7 ay önce Şikayet Et
    Genelde Türkçülük taslayanlar Türk kökenli çıkmıyor, Kürtçülük taslayanlarda Kürt kökenli çıkmıyor, Müslüman milletimize oynanan oyun büyük dikkat edin..
    Cevapla
  • ömer 7 ay önce Şikayet Et
    yalanın profesörü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi