Özer Sencar'dan İmamoğlu tayfasına 'anket' tokadı! Yüzde 64 hayali buhar oldu

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar'ın geçtiğimiz yıl İmamoğlu hakkında söylediği sözleri yeniymiş gibi dolaşıma sokan İmamoğlu yandaşlarına tokat gibi cevap geldi.

GİRİŞ 29.09.2023 17:24 GÜNCELLEME 29.09.2023 17:38
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı yardımcılığı hayali seçim hezimetiyle suya düştükten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı “değişim” sloganıyla bayrak açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, liderlik yarışında da umduğunu bulamadı. Kurultay öncesi delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun desteklediği adaylar karşısında İmamoğlu ekibinin etkisiz kalması, rotanın yeniden İBB’ye çevrilmesine neden oldu.

YÜZDE 64'LÜK HÜSRAN

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İstanbul’da yeniden adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu, PR çalışmasına erken başladı. İmamoğlu’nun ihalelerle ihya ettiği öne sürülen CHP Milletvekili Özgür Karabat ile gazeteci Şaban Sevinç, anket sonuçlarında İmamoğlu’nun yüzde 64 seviyelerinde olduğunu öne sürdü.

Metropoll Başkanı Özer Sencar’ın bir konuşması üzerinden yapılan yorumlarda, Sencar’ın şu ifadeleri yer aldı:

“Bu pazar seçim olsa Ekrem Ekrem İmamoğlu yeniden Belediye Başkanlığına aday olsa oy verir misiniz dediğimizde %63-64 puanla Ekrem İmamoğlu'nun tekrar kazanacağını görüyoruz.”

GEÇEN YILIN KONUŞMASI

Oysa Özer Sencar’ın bahse konu konuşmayı 20 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan bir Youtube yayını için yaptığı ortaya çıktı. 1 sene önceki konuşmayı yeni gibi paylaşıma sokan İmamoğlu yandaşlarına bir darbe daha geldi.

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nun oy oranının yüksek olmadığını, siyasi şartların değiştiğini söyledi. Konuşmasının eski olduğunu vurgulayan Sencar, gazeteci Şaban Sevinç’e hitaben şunları söyledi:

“Şaban bey siyasi şartlar çok değişti. 6 ay önceki abdestle bugün namaz kılamazsınız. İYİ Parti ve HDP’nin aldıkları kararlar çok belirleyici. Ayrıca bugün Ekrem bey 5 sene önceye göre çok daha fazla CHP’li görünüyor.Ben Eİ’nin (Ekrem İmamoğlu) adaylık konusunda kesin karar verdiğini düşünmüyorum.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 117
  • tabi 6 ay önce Şikayet Et
    genel seçimlerde patlayan balonu bir daha şişirmeye çalışıyorlar. akıllanmıyorlar. millet akıllandırır.
    Cevapla
  • Cenk 6 ay önce Şikayet Et
    Babasının mütahitlik şirketine geri dön, İstanbul bu zülümden kurtulsun
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    İkinci defa İmamoğluna oy verecek kadar CHP li değilim.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Eİ boş
    Cevapla
  • ekrem efendi 6 ay önce Şikayet Et
    herkes hak ettiğiyle yönetilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!