Dışişleri'nden ABD'deki Ermeni grupların saldırgan girişimine sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de radikal Ermeni grupların protestosuna ilişkin, "Son dönemde radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 30.09.2023 15:19 GÜNCELLEME 30.09.2023 16:47
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların katılımcılara saldırısına tepki gösterdi.

Bakanlık, Güney Kaliforniya Üniversitesinde düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların etkinliğe katılanlara saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Güney Kaliforniya Üniversitesinde Annaberg Gazetecilik Okulu ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) eş ev sahipliğinde 29 Eylül'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansa katılan yetkililerin radikal Ermeni gruplar tarafından hedef alındığı, sözlü ve fiziki tacize uğradığı belirtildi.

ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Biriminin (LAPD) gerekli güvenlik önlemlerini alarak üniversite kampüsünde gerçekleşen olayların büyümesini engellediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir. Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır. Tarihi olayların dar ve yerel siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği bu olayla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır."

ABD'nin Los Angeles şehrinde radikal Ermeni gruplar, 29 Eylül'de YEE ve USC Annenberg Gazetecilik Okulu ortak sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta katılımcılara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik bir öğrenci grubu protestoya başlamıştı.

Polis tarafından salondan çıkartılan grup, konferans süresince dışarıda gürültü yaparak, programın olağan akışını etkilemeye çalışmıştı.

Konferansın sona ermesinin ardından programın katılımcıları, dışarıda Ermeni radikal grupların fiziki ve sözlü saldırısına uğramıştı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunus Emre Enstitüsü'müzün Los Angeles'ta düzenlediği ve Washington Büyükelçimiz Sn Murat Mercan'ın da katılımcısı olduğu programa yönelik provokatör Ermeni grupların saldırgan girişimini şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

"Saldırgan yalan şebekesi hakikatlerin duyulmasını engelleyemez." diyen Çelik, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Yaşanan hadise, fikir ve ifade özgürlüğüne karşı çirkin bir müdahale girişimi olduğu gibi bu grupların saldırganlık dışında kendilerini ifade edecek bir yetenekleri olmadığını da göstermektedir.

Her türlü provokasyona karşılık Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunmayı, Kafkaslarda barış ve istikrara bağlı kalmayı sürdüreceğiz."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • Kurdi 6 ay önce Şikayet Et
    Diaspora ermenilerin yüz çevirdiği karanlık bir yapı.
    Cevapla
  • vtd3434 6 ay önce Şikayet Et
    zoru gördüm mü etek giyip kaçarlar,buralarda da artistlik yapıyorlar.
    Cevapla
  • Koli 6 ay önce Şikayet Et
    Biraz sert olun cıvık Kemal Sunal replikleri ile hayat geçirmeyin.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Bu işte fetönün parmağı yoksa bende bişey bilmiyorum
    Cevapla
  • DARKTÜRK 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ye nota verilmeli. Ayrıca can güvenliği nedeni ile elçiler çekilmeli ve ABD elçisi aynı gerekçe ile ülkesine gönderilmelidir. Her taviz daha büyük bir tavize gebedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu