Muharrem İnce'ye tuzak kuran sanıklar 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medyadan paylaşım yapan "Ankara Kuşu" adlı hesabın kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Muharrem İnce'ye tuzak kuran sanıklar 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak
Muharrem İnce'ye tuzak kuran sanıklar 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak
GİRİŞ 03.10.2023 12:42 GÜNCELLEME 03.10.2023 12:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde “Ankara Kuşu” adlı X hesabından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik paylaşım yapan sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 9 Kasım'da görülecek.

SORUŞTURMA GEÇMİŞİ

Hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz'da hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek amacıyla yapmış oldukları darbe kalkışmasında başarısız olmalarından sonra örgüt üye ve yöneticilerinin illegal yollarla yurt dışına kaçtıkları, bulundukları ülkede sosyal medya üzerinden Türkiye aleyhine paylaşım ve dezenformasyon haberler yaparak amaçlarına ulaşmaya çalıştıkları bilgisi yer almıştı. İddianamede 28. Dönem Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'ye yönelik hem sahte müstehcen video görüntüsü hem de sahte dekontun provokasyon ve tehdit amaçlı olarak sosyal medyada dolaşıma sunulduğu vurgulandı. Firari FETÖ'cü Güven ve diğer örgüt mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı olarak paylaşıldığı, sosyal medyada paylaşıma sunulan bu görüntülerin şüpheliler tarafından da yayıldığı belirtilmişti. İddianamede, sanıklar, Yaşar ile Koçak'ın FETÖ'nün nihai amaçlarına bilerek ve isteyerek örgüte yardımda bulunmak suretiyle "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri