MSB'de kritik toplantı: 3 bakan bir araya geldi

Milli Savunma, Dışişleri ve İçişleri Bakanları bir araya geldi. Zirveden sonra açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Güler, "Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tesis ve faaliyetleri meşru hedefimiz" dedi.

GİRİŞ 04.10.2023 20:02 GÜNCELLEME 04.10.2023 20:12
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.

"SURİYE VE IRAK'TAKİ TERÖR FAALİYETLERİ MEŞRU HEDEFİMİZ"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz." dedi.

Güler, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, terör saldırısını akamete uğratan kahraman polislere şifa diledi, İçişleri Bakanlığı camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Teröristler tarafından katledilen veteriner sağlık teknikeri Mikail Bozlağan'a da Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerini ileten Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör karşısındaki tutumunun ilk günden beri değişmeden aynı esaslarla devam ettiğini vurguladı. Bakan Güler, şunları söyledi:

"İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda, 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye'den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi. Öncelikle Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 80
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Neden duruyorsunuz içinde kim olursa olsun tüm petrol kuyularını tesisislerini yok edin.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir açıklama.Ancak bazı durumların olgunlaşması gerekiyor.Bu hamle ile terör örgütünün beli kırılır.
    Cevapla
  • İskender 6 ay önce Şikayet Et
    Mesele maddiyat olunca, tüm kokoşlar yorumlarda pervane oluyorlar.. Vatan Toplum Bekası için ilgi yok..
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmayacak, abd rusya bölgede ve sadece seyrediyoruz, izin almadıkça giremeyiz
    Cevapla
  • İskender 6 ay önce Şikayet Et
    İşine bak manyak mısın nesin..
    Cevapla
  • Vatandaş 56 6 ay önce Şikayet Et
    Suriye den sonra sıra 12 adalarda olsun onlarda bizimdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok