HDP'ye tepki gösteren Destici'den diğer partilere çağrı

HDP/YSP'lilerin terör operasyonları hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren BBP lideri Destici, AYM ve TBMM'de temsilcisi bulunan partilere HDP'nin kapatılması için gerekli işlemlerin yapılması çağrısında bulundu.

HDP'ye tepki gösteren Destici'den diğer partilere çağrı
HDP'ye tepki gösteren Destici'den diğer partilere çağrı
GİRİŞ 07.10.2023 12:40 GÜNCELLEME 07.10.2023 12:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP/YSP'lilerin, terör operasyonları hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

HDP'nin PKK/PYD0YPG terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu vurgulayan Destici, "AYM ve TBMM'de gruba bulunan partilere çağrımız terörün siyasi uzantısı olan bu sözde siyasi partinin kapatılması için gerekli hukuki işlem ve girişimler behemahal yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Destici ayrıca, "HDP/YSP'nin Türk siyasetinde ve Gazi Meclis'imizde bulunması Türk demokrasisi için bir kambur terörle mücadele için ise büyük engel unsurudur. HDP/YSP kapatılmadığı müddetçe terörle mücadele tam anlamıyla başarıyla icra edilemeyecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

"Altılı Masa partilerinin, terör operasyonlarına açık destek vermemesinin kendisini şaşırtmadığını" kaydeden Destici, "Okyanus ötesinden icazet alan bu bloğun seçimi kazanması durumunda terör ve ABD/CENTCOM ile mücadele etmeyeceğini ve Suriye'nin kuzeyinde tıpkı 'Çekiç Güç'ün Irak'ın kuzeyinde kurdurduğu devletin benzerinin Suriye'nin kuzeyinde kurdurulmasına yönelik herhangi bir eylemde bulunmayacağını defaaten ifade etmiştik. Nitekim bugün takındıkları tavırda açıklamalarımızı ve öngörülerimizi destekler nitelikte olmuştur" dedi. Destici, açıklamalarına şöyle devam etti: 

"ABD/CENTCOM'un dün Türk SİHA'sını direkt hedef alarak düşürmesi, PKK/PYD/YPG unsurlarını açık şekilde destekleyip terör örgütü olarak nitelememesi nedeniyle Türkiye, ne ABD ne Esad Rejimi ne de Rusya ile Suriye'nin kuzeyi için hiçbir şekilde masaya oturmamalıdır. Geçtiğimiz dönemlerde bu unsurların verdikleri taahhütleri yerine getirmemeleri devletimizin hiçbir şartta masaya oturmaması gerektiğinin ana sebebidir. Suriye'nin kuzeyi terörden arındırılana kadar harekat ve operasyonlar devam etmelidir.

Büyük Birlik Partisi olarak devletimizin terör unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonları dün olduğu gibi bugün de tüm gücümüzle desteklemekteyiz.
Allah kahraman ordumuzu daima muzaffer eylesin."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    daha kapat Mak için ne bekliyorsunuz Bizim paralarla besliyoruz düşman larimizi
    Cevapla
  • Kamil İlbey 6 ay önce Şikayet Et
    Kapatılması gereken Pkk partisi HDP - YSP den daha da tehlikeli parti pkk savunucusu haline gelen daha çok milletvekili olan Kaset ile başa geçen Kılıçdaroğlu YCHP'si, net.
    Cevapla
  • Berat Tan 6 ay önce Şikayet Et
    Pkk siyasi uzantısı HDP ne zaman kapatılacak? Halkın yüzde 80 i HDP kapatılsın derken, Anayasa Mahkemesi ne yi bekliyor?
    Cevapla
  • Vangolu 6 ay önce Şikayet Et
    Başkanım Senin Allah'ına gurban.
    Cevapla
  • Ayarcı 6 ay önce Şikayet Et
    HDP ve CHP kapatılmalıdır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı