BBP Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu: Yüzde 0.8'i başarı olarak göstermeye çalışıyorlar

BBP Genel Başkanlığına aday olan Cevdet Tellioğlu İstanbul'da konuştu.

GİRİŞ 08.10.2023 15:31 GÜNCELLEME 08.10.2023 22:31
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 22 Ekim'de yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkan adaylığını açıklayan Cevdet Tellioğlu, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye özel açıklamalarda bulundu. Tellioğlu, partideki mevcut yönetimi eleştirirken BBP için yapacaklarını anlattı.

"BBP HİÇBİR PARTİNİN YAN CEBİ OLAMAZ"

BBP Genel Başkan Adayı olan Cevdet Tellioğlu şunları söyledi:

Daha önceki kongre süreci sancılı geçmişti, doğru.  Aday olan kardeşlerimize yapılan zulümler ortada.  Ama Allah'a hamd olsun ki bugün delege kardeşlerimiz o yapılanlardan ders aldılar.  Hepimiz ders aldık. Partinin bir kez daha parçalanmasına sebep oldu, artık olmayacak.  Bu kardeşlerimiz bu sefer işin farkına vardılar.  Partinin parçalanmaması adına, yanlışların oluşmaması adına inşallah demokratik bir kongre gerçekleşecek. Sonuçta da zaferle Allah'ın izni ile bu kongreyi tamamlamış olacağız.  Tabii ki kongrede yapılmak istenen şeyler var.  Bizim üyeliğimizin iptal edilmesi için, üye olduğumuz yerlerin araştırılması, tüzükte var olmamasına rağmen üye olduğumuzun kabul edilmemeye çalışılması, kanunen mümkün değil ama böyle bir algının oluşturulmaya çalışılması ama bütün bunlar gümbür gümbür geldiğimizin işaretidir. Büyük Birlik Partisi hiçbir partinin yan cebi olamaz. İster sevin o partiyi ister sevmeyin. BBP, büyük bir dava partisidir. BBP, Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehidimin ortaya koymuş olduğu 1993 ruhu ile hareket etmesi gereken ve elinde projesi olan mutlaka kazanabileceği belediyelerde uyguladığı takdirde iktidara taşıyacak projesi olan ve asla kazandığı belediyeyi de başka partilere vermemesi gereken bir partidir. 

Cevdet Tellioğlu

"%0.8'İ BİLE NEREDEYSE BAŞARI OLARAK GÖSTERİYORLAR"

Biz en son dönemde 0.8'e düştük. 0.8'e düşmeyi de neredeyse başarı olarak gösteren bir yönetim ile karşı karşıyayız.  Seçimde kazandığımız beş belediyeden dört belediye gitti. Genel merkezimden hiçbir ses çıkmadı.  Sonra baktık ki bu arkadaşlarımızın arkasında millet yok.  Tabela ile iş olmaz.  Birkaç arkadaş bir araya gelmekle iş olmaz.  Milletle siyaset olur.  Millet de diyor ki 'Sayın Destici iyi bir insan olmak ayrı, iyi bir Müslüman olmak ayrı ama siyaset yapabilmek, milletle birlikte hareket edebilmek tek başına var olup iktidara yürümek farklı bir konu.' Onun için yeni bir genel başkan talebi yurdun dört bir yanında isteniyor. 

HERKESİ PARTİYE DAVET EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Bu partiden atılan, kovulan, kızan, kızdırılan, küsen, parti kuran ve farklı partilerde görev yapan kim varsa ellerimizi açıp onları Mevlana usulü davet edeceğiz. Herkes yuvasına. Sonra önümüzde bir yerel seçim var.  Türkiye'nin her bölgesinde en az iki belediye alarak Rahmetli şehidimin 2009'da beraber yola çıkarken benim aday olduğum süreçte ortaya koymuş olduğumuz 'Büyük aile şeffaf' süreci ile bu projeyi uyguladıktan sonra yolumuz  açık. Çünkü eğer siz yolsuzluğunu ortadan kaldıracak projeyi ortaya koyar ve ispat ederseniz, eğer vatandaşın cebine para koyacak projeyi gösterir ispat ederseniz, eğer kayırmaları ortadan kaldıracak yerelden kalkınmayı sağlayacak bir sonraki dönemde 81 ilde insanlar sizden yana tavrını koyar.

Tellioğlu ayrıca basın toplantısında ise, "Çünkü önceki yüzyılın yönetim anlayışıyla gelecek yüzyıl yönetilemez. Amacımız sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmektir. En büyük sorumluluğumuz öncelikle partimizin yıpranan yapısının onarılmasıdır. Özgürlükçü ve kardeşlik yapısıyla kuruluş anlayışına kavuşmasıdır, özüne dönmesi, hak ettiği saygınlığı yeniden kazanmasıdır. Böylece siyasi tablodaki diğer kategorisinden kurtulması ve önce yerelde sonra genelde iktidara yürüyecek zemini oluşturabilmesidir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Velhasıl kelam 6 ay önce Şikayet Et
    Sen kimin cebindesin tellioğullarının Tosuncuğu. Derdin ne? 6 lı masaya oturmak mı?
    Cevapla
  • Hadi ordan 6 ay önce Şikayet Et
    Oglu soy isimli hayret ne cekti ise ülke... oglu lardan cektiki mesala chp
    Cevapla
  • Haylaz Çocuk 6 ay önce Şikayet Et
    Haydar Baş’ın da Rusya’yı ekonomik olarak düze çıkaran bir projesi vardı. Ne olduğunu hiç kimse hiçbir zaman öğrenemedi. Kimsenin tanımadığı bu efendinin de Türkiye’yi kurtaracak bir projesi varmış. Allah ne kadar ömür verdi bilinmez ama, BBP liler dahil kimsenin bilmediği bu projeyi anlatacak ömrü vardır inşaallah.
    Cevapla
  • dede korkut 6 ay önce Şikayet Et
    Tek başına bir şansın yoksa - ki yok - ittifak yapacaksın. Ya milletle ya zilletle. Destici millet tarafını seçmişti
    Cevapla
  • cahil 6 ay önce Şikayet Et
    Bir kaç seçimde %1 altı oy alan partiler kapatılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!