Eski CHP'liden çarpıcı sözler! 'Kemal Bey'in günahlarını Cemal Bey ödedi'

CHP'nin İstanbul'daki kongresini değişimcilerin aday Özgür Çelik'in kazanmasını değerlendiren eski CHP'li Mehmet Sevigen, "Kemal Bey'in günahlarını Cemal Bey ödedi" dedi.

GİRİŞ 09.10.2023 17:03 GÜNCELLEME 09.10.2023 17:12
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de başlayan koltuk kavgaları ve değişim savaşları tüm hızıyla devam ediyor. CHP'de kasım ayında düzenlenecek kurultay öncesi en çok merak edilen İstanbul kongresinde sonuçlar belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanlığı yarışını 'değişmciler'in adayı Özgür Çelik kazandı. Açıklanan sonuçlara göre Çelik 342 oy alırken, Cemal Canpolat ise 310 oyda kaldı. İstanbul'da kongreyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Çelik'in kazanmasının ardından hesaplar yeniden yapılırken, Devlet Eski Bakanı Mehmet Sevigen'den Haber7'ye çarpıcı değerlendirme geldi. İstanbul'u İmamoğlu'nun desteklediği adayın kazanmasının çok önemli olmadığını söyleyen Sevigen, Cemal Canpolat'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun günahlarının bedelini ödediğini söyledi.

"KEMAL BEY'İN GÜNAHLARINI CEMAL BEY ÖDEDİ"

CHP'nin İstanbul kongresinde çıkan sonuçlara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için bir tehlike olmadığını söyleyen Sevigen, "İstanbul'daki kongreyi Cemal Bey'in kaybetmesi Kemal Bey'in günahlarının altında kaldığı anlamına geliyor. Yani Kemal Bey'in yaptığı günahları Cemal Canpolat ödedi Kemal Bey'e sahip çıkmakla. Burada Cemal Bey'in başarısızlığı yok, Kemal Bey'in şimdiye kadar yaptığı yanlışlıklar, siyaseten işlediği günahlar Cemal Bey'den çıktı." ifadelerini kullandı.

"PARA VAATLERİ GİRİNCE ORTADA PARTİ KALMIYOR"

İstanbul'da İmamoğlu'na yakın delegelerin Ankara'daki kurultayda blok olarak çıkacağını düşünmediğini belirten Sevigen, bu delegelerin kasım ayında Ankara'ya gidene kadar fikirlerinin çok değişeceğini belirtti. İstanbul'dan Ankara'ya 400 km olduğunun altını çizen eski CHP'li isim partide küçük küçük derebeyliklerin kurulduğunu söyleyerek Cemal Canpolat'ın kongredeki sözlerine gönderme yaptı. Sevigen, "Bu tamamen Cemal Bey'in de kurultayda söylediği gibi işte silah çıktı mertlik bozuldu dediği gibi iş vaatleri para vaatleri girince ortaya ne parti kalıyor ne de özgürlük." şeklinde konuştu. 

"İSTANBUL'U İMAMOĞLU KAZANDI, ANKARA'YI KILIÇDAROĞLU KAZANIR"

Sevigen, CHP'de şu an yaşanan olayları kendilerinin yıllar önce SHP döneminde yaşadığını ifade ederek o dönem yaşananlara ilişkin şu sözleri sarf etti;

Biz bunu biz bunu daha önce SHP döneminde Deniz Bakkal İnönü çekişmesinde yaşadık. Deniz Baykal o zaman SHP döneminde kurultayı kaybetti ama parti Türkiye'de kaybetti. Yani işin içine böyle akçeli işler girince heyecanı, umudu, ideolojisi hiçbir şeyi 
Onun için burada kaybeden de kazanan da yok. Kaybedeni de kazananı da Ankara belirleyecek. İstanbul'u Ekrem Bey kazandı. Ankara'yı Kemal Bey kazanır. Yani paylaştılar öyle bir şey. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • Behlüldane 6 ay önce Şikayet Et
    Kasetçi müdür dedemiz defalarca secim kaybetmesine rağmen cocuk katilleri HDPKK Aşkını bırakmıyor Aslı hu Nesli hu
    Cevapla
  • Behlüldane 6 ay önce Şikayet Et
    Defalarca secim kaybetmesine rağmen Kasetçi müdür dedemiz hala cocuk katilleri hdpkk aşkına devam ediyor CHP lilerdeKasetci müdür koyun gibi oy vermeye devam ediyor
    Cevapla
  • Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    Kadim türk sunni şehrine alevi başkan zaten alevi değilsen chp de iyi bir yere gelemezsin suriye baas yönetimi ile aynı kafa
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 6 ay önce Şikayet Et
    Tmm sende alın üstüne hırka havalar havalar
    Cevapla
  • CCC 6 ay önce Şikayet Et
    eko delegeleri kimin parasıyla besledi acaba.
    Cevapla
  • Behlüldane 6 ay önce Şikayet Et
    Tabiki senin benim paramla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu