Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Aramızda güvenlik sorunu var

İsrail'in Filistin'e saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı'ndan geçişe izin verilmeli" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin SİHA'sını düşüren ABD'ye de tepki göstererek, "Aramızda güvenlik sorunu var" diye konuştu.

GİRİŞ 13.10.2023 16:03 GÜNCELLEME 13.10.2023 17:24
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İsrail'in Filistin'e saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı'ndan geçişe izin verilmeli" dedi. İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye, Katar, BAE gibi ülkeler yardım yaparken ABD İsrail'e gemi gönderiyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne zerre kadar saygısı olanların, nasıl yardımda bulunacağını düşünmesi lazım ama bunların böyle bir derdi yok.

Krize çıkış bulmak için temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.

Gazze, şu an itibariyle mazlumdur, mağdurdur. Ama İsrail'in böyle bir mazlumluğu söz konusu değildir.

Amerika'nın savaş gemisi göndermesi arışa, diplomasiye hiçbir katkı sağlamıyor. Amerika Dışişleri Bakanı, benim Dışişleri Bakanımla görüşme yapıyor. 'İsrail'e dışişleri bakanı değil, Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum' diyor. Bu nasıl bir politikacı, bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman karşındakiler de sana şunu söylerse: Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum derse ne diyeceksin? Biz Yahudi, şu bu demiyoruz. Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın.

ABD'YE TEPKİ: ARAMIZDA GÜVENLİK SORUNU VAR

ABD Başkanı'nın dün Suriye konusundaki yaklaşımını biz de bölgedeki faaliyetleri için ifade ediyoruz. ABD'nin, PKK'nın uzantılarıyla yaptığı faaliyetler Türkiye'nin güvenliği için olağanüstü tehdit mahiyetine sahiptir. Biz Amerika'yla NATO'da beraber değil miyiz? Bizim SİHA'mızı Amerika düşürdü mü? Düşürdü. Biz senle NATO'da nasıl beraberiz? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var. Söz konusu açıklama müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi, Suriye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir.

DEAŞ'la şehitler verme pahasına hezimete uğratan tek NATO müttefiki olarak bize karşı oynanan bu tiyatroyu acı bir tebessümle karşılıyoruz. Tiyatro oynayanları kendi senaryolarıyla baş başa bırakıp kendi milli güvenliğimizin gerektirdiği adımları atmayı sürdüreceğiz.

"BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Son gelişmeler, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız bir Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Kendi topraklarında baskıya, sömürüye maruz kalmış Afrikalı dostlarımızın da 1967 sınırları içinde bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi için gerekeni yapacaklarından şüphe duymuyorum."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • MELETLİ 6 ay önce Şikayet Et
    Sen ki alemi İslam'ın umudusun. Gazze'ye bombalar yağıyor, insanlar ölüyor. Tek yapabildiğimiz konuşmak mı. Yazık
    Cevapla
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Reis varol Allah seni başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Reis hem abd hem İngiliz kpg nin gönderdiği gemiler varya hani vantuz balığı şeklinde patlıyıcı silahımız varya gemi ye yapışıyor hem sihamızın intaikamı için hem şunların havasını bi almak için yapmamak için bi neden varmı patlat geç otur Çayını iç be reis gümlet şu gemileri
    Cevapla
  • Vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne sacmaliyosun ne iciyosunuz siz yaa
    Cevapla
  • Hoca 6 ay önce Şikayet Et
    He tabi kurtlar vadisi gerçek vurdun ABD izleyecek mi?
    Cevapla
  • MAHMUD HÜDAİ HZ. 6 ay önce Şikayet Et
    Birlik olana kimse kolay kolay Saldıramaz , Birbirine düşeni YOK ETMEK Kolay olur. DÜNYADA kimin ne yaptığından Çok , Bizim Ne Yapacağımız Önemli , BÜYÜK DEVLET. Küçük hesaplarla Sonunu Hazırlar . Devletimiz hükumetimiz GÜÇLÜ Siyasi ve Diplomasi Adalet çizgisiyle İnsana verdiği DEĞERLE. FETİHLERİNE devam ediyor . Bu net
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Reisss.. Türk Birliğini gecikmeden hayata geçir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Özel hastanede yenidoğan vurgunu