Türkiye Gazze için tek yürekken Cumhuriyet'in derdi yine Müslümanlar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ülkede ortak ses yükseltirken, Cumhuriyet gazetesi yine dini ve dindarları hedef almayı sürdürdü. Gazete, günlerdir hem manşetten hem de diğer haberlerinde İslam karşıtlığından geri durmadı.

Türkiye Gazze için tek yürekken Cumhuriyet'in derdi yine Müslümanlar
Türkiye Gazze için tek yürekken Cumhuriyet'in derdi yine Müslümanlar
GİRİŞ 24.10.2023 11:48 GÜNCELLEME 24.10.2023 15:30
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 55'i çocuk,  bin 119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişiyi katletti.

Türkiye, yaşanan katliamlara en üst perdeden tepki gösterirken, TBMM'de tüm partilerin imzaladığı ortak bildiride "İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." denildi.

CUMHURİYET'İN DERDİ YİNE MÜSLÜMANLAR

Cumhuriyet gazetesi ise ülkenin bütün kesimlerinin birleşip ortak ses yükselttiği bir dönemde yine dini ve dindarları hedef almaktan vazgeçmedi. 

Gazete, günlerdir hem manşetten hem de haberlerinde İslam karşıtlığından geri durmadı.

 

Cumhuriyet'in 10 Ekim'den bu yana İslam'ı hedef aldığı 'haberlerinden' bazıları

 

10 Ekim: "İmam Derste" manşetiyle öğrencilere manevi rehberlik uygulaması eleştirildi.

11 Ekim: "Tarikatlar okul açıyor" başlıklı haberle, sivil toplum kuruluşlarının MEB ile protokol yapması hedef alındı.

15 Ekim: "Yuvaya Mescit" başlığıyla okulöncesi eğitim veren kurumlarda mescit yapılmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi.

16 Ekim: "3. Sınıfta Hafızlık" başlıklı haberde yine okulöncesi kurumlardaki mescit yapılmasına karşı çıkan görüşlere yer verildi.

17 Ekim: "MEB'den Yeni Adım Öğretmenlere Din Semineri Verilecek" başlıklı haberde ise Öğretmenlere verilecek din eğitimi semineri hedef alındı.

18 Ekim:  "Kalkınmada Din Baskısı" manşetinde 12. Kalkınma Planı’nda yer alan 'din hizmetlerinin yaygınlaştırılması' ile ilgili madde 'din baskısı' olarak lanse edildi.

19 Ekim: "Bütçe Saray'a ve Diyanet'e Gidecek" başlıklı haberde Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçe eleştirilirken, cumhuriyetin 100. yılında imam hatip liselerinde düzenlenecek mevlit programına da yer verildi.

20 Ekim: "Tarikata Teslim" manşetinde ise yatılı okul sayısının düştüğü öne sürülerek dini cemaatler hedef alındı.

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ'Nİ HEDEF ALDI

Cumhuriyet bugün de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın 28 Ekim'de düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Büyük Filistin Mitingi'ni 'bayramdan önce miting' diye servis etti.

 

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Vatandaş ! 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede, "Müslümanlar yokmuş " gibi davranıp Müslümanların haklarına saldıran tüm MEDYA kuruluşları, "halkı kin ve nefret işlemeye treşfik etmek" suçundan ceza alıp gerekirse, KAPATILMALIDIR !
    Cevapla
  • Karami 6 ay önce Şikayet Et
    Yahu ne olur. İçki nasıl içilir hangi kadehle nasıl sunulur, nasıl putlar heykeller yapılır, modern ve çağdaşy olmak için nasıl açılıp saçılır, nasıl flört edilir nasıl dans edilir, kim kimi nasıl aldatır. vs., bunların kursları vrilse nasıl cami kapatılır, nasıl islam düşmanlığı vatan hainliği yapılır fetöye, ypg ye, teröristlere nasıl sahip çıkılır bunların kursu verilse ya. Vav. Vah.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Ve Bunun Gibi Siyonist Medya Ve Siyasi Sözüm Onlara Partilerini Niye Kapatilmiyor??
    Cevapla
  • şubatlı 6 ay önce Şikayet Et
    gebermek serbest geberin alçak din düşmanları ektiginiz tohumları görün gazzede çocuk katlediyorlar büyütün besleyin her türlü kefazelik serbest ama islam olmasın ne olursa olsun sizlerin bütün cabası bu ülke nasıl dinsizleştirilir odur
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 6 ay önce Şikayet Et
    Haydi bir daha Recep Tayyip Erdoğan gerisi yalan... Yanındayız. Büyük Filistin mitinginde beraberiz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri