Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Alman Bakan Habeck'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ve heyetini kabul etti. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri ve vize kolaylığının sağlanması konuları da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Alman Bakan Habeck'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Alman Bakan Habeck'i kabul etti
GİRİŞ 26.10.2023 16:30 GÜNCELLEME 26.10.2023 16:32

TBMM'de gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin artırılması, yakın iletişim ve karşılıklı ziyaretlerle diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi, savunma sanayisi ile dijital ve yeşil dönüşüm alanlarında ikili işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı.

VİZE KOLAYLIĞI DA GÜNDEME ALINDI

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve müzakere sürecinin canlandırılması, vize kolaylığının sağlanması, Gümrük Birliğinin revizyonu konularında yakın işbirliği içinde çalışılması gerektiği üzerinde durulan görüşmede, küresel ve bölgesel gelişmeler de değerlendirildi.

 

KAYNAK: AA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti