Kılıçdaroğlu'ndan Akşener ve değişimcilere sert sözler, Onur Üyesinden ağır eleştiriler

CHP, yeni genel başkanını seçmek için toplandı. Konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Akşener ve değişimcileri ağır sözlerle eleştirdi. Partinin Onur Üyesi Ergül ise, CHP liderine sert bir dille yüklendi. Kurultayda kısa süreli gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 04.11.2023 15:14 GÜNCELLEME 04.11.2023 17:24
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in aday olmak için yeterli imza sayısına ulaştıklarını açıkladı.

ONUR ÜYESİ ERGÜL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SÖZLER

CHP Onur Üyesi Sabri Ergül, konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Ergül, “Kurultayın özgür üyeleri, Ecevit’in deyimiyle ‘Kapıkulu mu olacaksınız yoksa özgür bireyler mi?" ifadelerini kullandı. Ergül ayrıca, "Halk size oy vermedi. Kaybettiniz Genel Başkan sokağı dinleyin. Bizi yenebilirsiniz ama sizin rakibiniz burada değil, sizin rakibiniz iktidarda" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun partinin bütün imkanlarını kullandığını belirten Ergül, baskın bir kurultay olduğunu belirterek, "Bırakın sizi eleştirme hakkımız olsun. Demokrasi buradan başlar" diye konuştu.

Salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda konuşma yaptı. 

Kılıçdaroğlu, "Biz hiçbir evladımızın çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için mücadele eden bir partiyiz" dedi.

CHP örgütlerinin 100 yıllık mirası yaşattığını kaydeden CHP lideri, "Bu salon, diğer partilerin kurultaylarına benzemez. Bu salonda beşli çeteler yok, sarayın oligarkları yok, uyuşturucu baronları yok. Bundan sonra da onlar bu salonda asla olamayacaklar" diye konuştu.

CHP kurultaylarında her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Onların kurultayları ise haber değeri olmayan kurultaylardır. Biz tartışırız. Parti disiplinini gözetiriz ama unutmayız. Partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Dolayısıyla örgütler, 100 yıllık birikimimizin temel taşıdır. Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü asla tartamaz. Ben dahil hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu daha sonra şöyle devam etti:

"Sizleri zaman zaman üzdüm ama bir şey bilmenizi isterim: Asla, sizi üzecek, utandıracak hiçbir şey yapmadım. Hep sizler için, Türkiye için mücadele ettim. Bu parti, bütün kurultaylarından tartışarak ve güçlenerek çıkmıştır. Yine güçlenerek çıkacaktır."

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Umutsuzluk bizim kitabımızda yok. Tarihe yön vereceğiz. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Bu salondaki kimsenin umudunu yitirmesine hakkı da yoktur yetkisi de yoktur" dedi. 

"SIRTIMDAKİ HANÇERLERLE SEÇİME GİRDİM"

Altılı Masa çalışmalarını hatırlatan CHP lideri, "Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık. İş Cumhurbaşkanlığı seçimine gelince hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve oturmalar oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Usta Nazım'ın dediği gibi, 'Ateşi ve ihaneti gördük.' Ama yılmadık, çalıştık. Yapılan bütün kumpaslara, yalana dolana rağmen, vatandaşlık verilen milyonlarca sığınmacıya rağmen, saray devletinin harcadığı milyarlara rağmen; çalıştık, yılmadık, yıkılmadık, asla ve asla boyun eğmedik. Çünkü şuna inanıyordum: Yolu doğru olanın, yükü ağır olur. Yükümüz ağırdı, üstelik hançerlerle birlikte ağırdı. Ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, hançerlerdi" dedi.

"SİVAS'IN ÖTESİNE GİDEMİYORDUK, EN ÇOK DEĞİŞEN PARTİ CHP"

28 Mayıs'tan sonra partisinde "değişim" seslerinin başladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler, uzun süredir değişmeyenlerdir. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Değişim. Herkesin, aklı olan herkesin bilmesi gereken bir gerçek var: Hayatın kendisidir değişim. Değişim değişmez değildir. Şimdi burada ayrıntıya gireceğim. İlk değişimi 2019'da söyledim. En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir dedim. 2021, 22, 23... En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Örnek, örnek. Her salı konuşmaya çıkarlardı. 'Efendim bu CHP var ya...' Sivas'ın ötesine gidemiyor diyordu. Gidemiyorduk. Diyarbakır'a, Hakkari'ye, Mardin'e gidemiyorduk. Bugün oralardan milletvekili çıkardık. Hangi değişimden söz ediyorsunuz. Girilemeyen evlere girdik. Girilemeyen mahallelere girdik, sokaklara girdik. Girilemeyen illere ve ilçelere girdik. CHP, Türkiye coğrafyasının her yerinde konuştu, tartıştı. Değişimi, değişimin içinde olanlar fark edemezler. Onun için bu ayrıntıya girdim. Asla yan yana gelemezler dedikleri insanlarla yan yana geldik, kucaklaştık. Çünkü, dilimizi değiştirmek zorundaydık.

Biz, sadece muhalefet eden bir parti görünümündeydik. Her şeye itiraz eden bir parti olarak bizi dillendiriliyordu. Ama öyle köklü bir değişim oldu ki, Türkiye'nin en temel sorunlarına çözüm ürettik. Biz, hangi sorun varsa o sorunlara akılcı çözümler üreten tek partiyiz.

CHP sağa kaydı diyorlar. Bunlar sağın da solun da ne olduğunu bilmiyorlar. Çok açık ve net söylüyorum: Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir. Avrupa'nın en güçlü sosyal demokrat partisi CHP'dir. Aldığı oy itibariyle, üyeleriyle, ürettikleriyle dünyaya ve sosyal demokrat partilerine örnek olan bir partidir."

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL SALONA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan adayı Özgür Özel, 38. Olağan Kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu'na geldi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile saat 12.15'te kurultayın yapılacağı alana giriş yaptı.

Burada delegeleri selamlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve eşi, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Özgür Özel ise salona kendisini destekleyen milletvekili ve delegelerle giriş yaptı. Partilileri selamlayan Özel de daha sonra kendisi için ayrılan alana oturdu.

Özel'in selamlaması sırasında tribünlerden dev Özgür Özel afişleri açıldı.

38. Olağan Kurultay, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak.

İMAMOĞLU DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

Kurultayda Divan Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. "Bu kurultayın, Türkiye muhalefetinin şekilleneceği bir kurultay olacağını" söyleyen İmamoğlu, "Ülkenin makus talihini yenebileceğimi biliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 260
  • Memo 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ne içiyor ya çık deki biz HDP ile aynı yoldayız güneydoğu yu bu sayede aldık.ha HDP ha CHP fark etmez beraberiz de de samimi olsun
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Sivasın ötesine yine gidemedin! Hdpkk harici desteğin yok! Vekillikte o destekte yok! Siz bu kafayla devam ederseniz yine kaybedeceksiniz!
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekini
    Cevapla
  • Turuncu 5 ay önce Şikayet Et
    İBB bütçesini kurultay seçimi kazanmak için harcayan imamoğlu
    Cevapla
  • Kahkaha 5 ay önce Şikayet Et
    Ondan değil len. Sizin kurultaylar gelinim mutfakta ve yemekteyiz programlarındaki gibi curcunası bol oluyor. Ailecek çekirdek çitleyerek izliyoruz. Komedisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!