Nebi Hatipoğlu'nun neden istifa ettiği orta çıktı!

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti'den istifa etmişti. Hatipoğlu'nun parti ile görüş ayrılığının temelinde, parti genel merkezinin aksine AK Parti ve MHP ile iş birliği fikri öne çıkıyor.

Nebi Hatipoğlu'nun neden istifa ettiği orta çıktı!
Nebi Hatipoğlu'nun neden istifa ettiği orta çıktı!
GİRİŞ 04.11.2023 11:39 GÜNCELLEME 04.11.2023 13:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yerel seçim öncesinde siyaset İYİ Parti'de istifalar ve ayrılıklar sürüyor. Eskişehirli genç siyasetçi Nebi Hatipoğlu, “Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım” diyerek istifasını duyurmuştu.

Bu görüş ayrılığının temelinde, Hatipoğlu’nun Eskişehir’e hizmet gelmesi için AK Parti ve MHP ile iş birliği yapılması fikrine karşın İYİ Parti Genel Merkezinin bu fikre olumsuz bakması söyleniyor.

İstifa etmişti! Akşener'den Hatipoğlu açıklamasıİstifa etmişti! Akşener'den Hatipoğlu açıklaması

HDP VE CHP KONUSUNDA UYARDI

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti Genel merkezini HDP ve CHP konusunda uyardığı, muhafazakar milliyetçi cepheyle birlik olalım dediği, genel merkezden olumsuz cevap alınca İYİ Parti’den istifa ettiği öğrenildi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAĞI İDDİA EDİLDİ

Eskişehir gündemine bomba gibi düşen bu istifa sonrası kulislerde Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti'nin Eskişehir’de uzun süredir arayıp da bulamadığı Eskişehirli aday profili olduğu konuşuluyor.

İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edildi. Hatipoğlu, yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı ile ortak aday çıkarılmasını önermişti.

Milletvekili maaşını, biri Çamlıca Mahallesi’ne diğeri de Emek Mahallesi’ne yapılacak olan iki aşevi projesi bağışlayan Nebi Hatipoğlu, Europen (EUREN) CEO’su ve 2006 – 2008 seneleri arasında Eskişehirspor Başkanlığı yaptığı dönemde Kemal Unakıtan ve Vali Kadir Çalışıcı ile birlikte Eskişehirspor’u 12 yıl aradan sonra sıfır lira borçla Süper Lig'e çıkarmış taraftarın sevdiği bir isim.  

Nebi Hatipoğlu kimdir ve nerelidir? İdris Nebi Hatipoğlu'nun bilinmeyen hayatı...Nebi Hatipoğlu kimdir ve nerelidir? İdris Nebi Hatipoğlu'nun bilinmeyen hayatı...

KAYNAK: ESKİŞEHİR HABER/ ENES YALÇIN , HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Kardes yuvana dönesin ipin sagi solu belli olmaz.
    Cevapla
  • ismail 6 ay önce Şikayet Et
    Ah kardeşim ah nasıl farkına varamadın ip in iplerinin pensilvanyanın elinde olduğunu
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    her şey vekil seçilene kadarmıydı, seçim öncesi ittifak vardı da o zaman neden istifa etmedin acaba
    Cevapla
  • Hakikat 6 ay önce Şikayet Et
    Daha siyaset yaptığın partinin kırmızı çizgilerini dahi bilmiyorsun iyi parti hdp ile chp ile ortaklık yapar ancak MHP ve ak parti ile ya pa maz nasıl göremedin de o partiden vekil seçildin ilginç
    Cevapla
  • Orroro 6 ay önce Şikayet Et
    Iyi parti asla ittifak yapmamalidir kul hakkina ortak olmamali hirsiz surusuyle is tutmamali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taksiciye satırlı dehşet! Başparmağını kopardı: Sebebi, ‘yok artık’ dedirten cinsten
Tarihi 90 dakika için dudak uçuklatan rakamlar!