ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Ürdün'ün ardından Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 04.11.2023 15:26 GÜNCELLEME 04.11.2023 16:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ürdün ziyaretinin ardından Türkiye’yi ziyaret edeceği aktarıldı. İsrail ziyaretinde ABD’nin İsrail’e olan desteğini ifade eden Blinken’ın, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’ye insani yardımların sağlanması üzerinde durduğu kaydedildi.

Ürdün’e geçen Blinken’ın daha sonra Türkiye’yi ziyaret edeceği aktarılan açıklamada, Blinken’ın görüşmelerinde İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki sivillerin korunmasının önemini ele alması, Gazze’deki sivillere insani yardımların sürdürülmesi, Filistin halkının Gazze dışına zorla gönderilmemesinin sağlanması konularını görüşmesi planlandığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanını şiddetin durdurulması ve sakinlik çağrısı da yapması beklenen Blinken, görüşmelerinde bölgesel gerilimleri azaltmaya yönelik acil mekanizmaları kurulmasını alacağı ve ABD’nin Orta Doğu’da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için gerekli koşulları oluşturmak amacıyla birlikte çalışma taahhüdünde bulunduğu bildirildi.

TOKYO, SEUL VE YENİ DELHİ ZİYARETLERİ 

Blinken Orta Doğu turunun ardından Japonya, Güney Kore ve Hindistan’ı da ziyaret edecek. Blinken ve heyetinin, Tokyo, ziyaretinde Tokyo’da G7 Dışişleri Bakanları toplantısına katılması, Japonya Başbakanı Kishida Fumio ve Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Blinken’ın görüşmelerinde Ukrayna’ya ekonomik yardımların da gündeme gelmesi bekleniyor.
Blinken, Seul’de ise Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Dışişleri Bakanı Park Jin ve Ulusal Güvelik Danışmanı Cho Tae-yong ile bir araya gelecek. Blinken’ın görüşmelerinde Rusya-Ukrayna Savaşı, Rusya’nın Kuzey Kore işbirliği ile büyüyen askeri işbirliği ve Orta Doğu’daki istikrarsızlık gibi konuları ele alacak.

Son olarak ise Yeni Delhi’yi ziyaret edecek olan Blinken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile 2+2 Bakanlar Diyaloğu Toplantısı’na katılacak. Blinken heyeti ile birlikte Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ile bir araya gelecek.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemde bu katil yardakçısını istemiyorum. Geldiğinde çürük yumurtalarla karşılayacağım. Bu ülkeye insanlar girebilir
    Cevapla
  • DADAŞ 25 5 ay önce Şikayet Et
    gelirse adam yerine koymayın katil yahudiye...
    Cevapla
  • yorgun 5 ay önce Şikayet Et
    hangi yüzle geliyor bu eli kanlı katil kabul etmeyin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Eli kanlı bir katil geliyor.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    isveci natoya alin diye gözdagi vermeye gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı