Özel: Yarın Kemal Bey'in kahvesini içeceğim

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, yarın Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'nun evine kahve içmeye gideceğini, sonra devir teslim töreninin yapılacağını söyledi.

GİRİŞ 07.11.2023 16:17 GÜNCELLEME 07.11.2023 16:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

CHP'nin hafta sonu yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel, yerel seçimleri genel seçimler için anahtar olarak gördüklerini ve başaracaklarına inandığını söyledi.

Genel başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini memleketi Manisa'ya yapan Özel, partisinin il başkanlığı binası önünde partililere seslendi.

Siyasete girdiği 2009'da, belediye başkan adaylığı konuşmasında "Uzun, zorlu, çetin bir yola çıkıyoruz" dediğini hatırlatan Özel, bugün de başka bir yolculuğa başladıklarını ifade etti.

Daha önce istifa edenlerden partiye dönmek isteyenlerin olduğuna işaret eden Özel, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'ye "Gidin gelişmiş ülkeleri yakalayın, zenginleşin, halkı mutlu edin" ödevini verdiğini aktaran Özel, şöyle konuştu:

"Yüzyılın sonunda, biz yönetmediğimiz, zamanında iktidar olmadığımız, doğruları yapmadığımız için bu haldeyiz. Bize vasiyet, Avrupa Birliği'dir, Batı'daki gelişmiş ülkelerin seviyesine varıp aşmaktır. Orada ülkelerde 50-60 bin dolar milli gelir var. Tayyip Bey'in bizi götürmek istediği fakir ülkeler arasında, Şanghay İşbirliği Örgütünde 5 bin dolar bile yok. Bize olanak fırsat verirseniz bugün 10 bin dolar bile olmayan geliriniz 5 katına çıkacak. Tayyip Bey'e uymaya devam edersek daha bu kadar fakirleşeceğiz."

"ÜYE KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ"

Üye kampanyası başlatacaklarını kaydeden Özel, şöyle devam etti:

"Delegelere dedik ki, 'Gidin halka sorun.' Sordular geldiler ve değişimi gerçekleştirdiler. Şimdi bütün Cumhuriyet Halk Partililere diyorum ki halka gidin, 'İstediğinizi yaptık. Biz değiştik, gençleştik, güçlendik. Şimdi hep birlikte kazanma zamanı' deyin. Partinin kapıları açık. Üye yapalım, üye olmayanların gönlünü yapalım. Bu önümüzdeki yerel seçimlerde eğer bir büyük başarıyı hep birlikte kazanırsak bu iktidar, bu halkı, bu fakirlik, bu hayat pahalılığı, bu enflasyon, bu işsizlikle daha fazla tutamaz. Yerel seçimler gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız, iktidarı değiştireceğiz."

"PARTİDE BİRLİK, BERABERLİK OLACAK"

CHP'nin bugün parti içi hiçbir meselesi kalmadığını belirten Özel, şunları söyledi.

"Son gittiğim İzmir ziyaretinde il başkanlığındaydık. Kapının önü böyleydi ama yukarıda çok az sayıda arkadaşımız vardı ama bugün İzmir'in bütün seçilmişleri, büyük bir coşkuyla havaalanında beni karşıladılar. Benim için, geçen seçimde Kemal Bey'i var gücüyle destekleyen İzmir İl Başkanımız da benim kardeşim, hepinizin evladı. Bu partide birlik olacak, beraberlik olacak. Yarın sevgili eşim Didem ile birlikte yarın sabah Ankara'ya gidiyoruz. Öğlen saatlerinde Kemal Bey ve Selvi Hanım'ın evlerinde, kahvelerini içiyoruz. Hep birlikte devir teslim törenini yapacağız ve iktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız. Bu partide hiçbir kin, hiçbir nefret, geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum. Belediye başkanlarının seçiminde değişime destek vermeyenlere görev vermeme… Ankete bakılacak, millet kimi istiyorsa o görevine devam edecek. Bundan sonra, seçimden önce herkes söyler bunu da size söylüyorum, söz, yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim milletvekilliği seçimlerinde istisnasız uygulanacak."

Genel başkanların kendi şehirleriyle özdeşleştirildiğine dikkati çeken Özgür Özel, Manisa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile tüm ilçe belediyelerini kazanmayı istediklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • benden söylemesi 5 ay önce Şikayet Et
    seçmece misiniz kesmece mi.
    Cevapla
  • MİLLİ 5 ay önce Şikayet Et
    sen onun sadece kahvesini değil yakında mevlid şerbetinide içersin.adam senin attığın kazığı kimseden yemedi...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tavşan aday dediydiler.
    Cevapla
  • cevdet 5 ay önce Şikayet Et
    sen manisayı kazandın mı ki:)))
    Cevapla
  • selim karakurt 5 ay önce Şikayet Et
    bunları cımbızlamı seçiyorlar aacaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!