İmamoğlu'ndan 'ittifak' mesajı!

CHP Kurultayı'nda Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından ittifak tartışmaları yeniden gündeme gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan 'ittifak' mesajı!
İmamoğlu'ndan 'ittifak' mesajı!
GİRİŞ 07.11.2023 19:08 GÜNCELLEME 07.11.2023 19:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Filenin Sultanları Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, kurultaydan önce yaptığı yerel seçimler için “ittifak kapısının açık olabileceği” şeklindeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine, "Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum. Toplumsal ittifakı savunurken bunun içindeki siyasi görüşleri ya da paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Müzakerenin, istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif  görüş ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda genel başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de diyaloğa açık biri. Ben bu yönüyle de yeni müzakerelerin yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum. CHP muhalefetin liderliğini yapmak zorunluluğu vardır. Bu illa siyasi partiler üzerinden olmayabilir, toplumsal muhalefetin liderliğinden de bahsediyor olabiliriz. İşbirliği içerisinde anlamlı, akılcı bir siyasi ittifakın olabileceği ihtimalini altına dip not olarak düşüyorum.” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • kader 5 ay önce Şikayet Et
    kafasına kipa da taktımı tam olur,
    Cevapla
  • ist34 5 ay önce Şikayet Et
    şer odaklı ittifakınız olmasa kazanacağınız yok zaten. inşallah HİZMET anlayışını öne çıkartır bizim istanbul da oyunu ona göre verir. dinsizi dindarı farketmez yeterki millete çalısın.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Siz bir kere terörist bozuntularıyla kolkola yürürseniz bu millette size tokadını gösterir.
    Cevapla
  • saim sakin 5 ay önce Şikayet Et
    İP te meral, chp de özgür, ikisi de Hamas için terörist diyor...demkki ittifak olcak...imamoğlu nun "edep"ten anladığı bu...
    Cevapla
  • Güzel insan 5 ay önce Şikayet Et
    biliyorsun HDP nin oyları olmadan sen sadece bir hiçsin..eğer iyi parti bu kadar hakaretlerden sonra ittifak yapalım derse oda siyasi tarihinden silinmiş olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar