AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Yargıtay açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili "Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Yargıtay açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Yargıtay açıklaması
GİRİŞ 08.11.2023 22:00 GÜNCELLEME 08.11.2023 22:39
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın, AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmetmesi ve karara imza atan üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasına dair mesaj paylaştı. 

Yazıcı sosyal medyadan "Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez." dedi.

YARGITAY'IN KARARI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesince (AYM) verilen hak ihlali kararına ilişkin yeniden yargılanması ve tahliyesi kararına uyulmamasını kararlaştırdı.

Anayasa Mahkemesinin Can Atalay ile ilgili ihlal kararının ardından dosyanın gönderildiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi incelemesini tamamladı.

Daire, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesinin verdiği ihlal kararına uyulmamasına, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlere başlanması için kararın örneğinin TBMM'ye gönderilmesine ve ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 60
  • suvaslu 5 ay önce Şikayet Et
    ana yasa mah kapatılmalı.
    Cevapla
  • Milli Kartal 5 ay önce Şikayet Et
    Yargıtay haklı
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu ben anlamıyorum bir şahıs ceza alıyor cezasısa kesinleşiyor adam millet vekil adaylığını koyyor millet vekili oluyor bu şahıs hiçmi araştırılmıyor bir zamanlar merhum hoca adaylığını koydu millet vekili olması için ama yüksek seçim kurumu olamasın diye ret cevabı vermişti bunlara nasıl müsade ediliyor anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • deniz 5 ay önce Şikayet Et
    sahi bu ülkede memurlar 65 inden sonra emekli olurken veya aile büyüklerinden biri tapu vs. devretmek isterken rapor istniyor ama 65 yaş üstü siyasilerde neden bunlar geçerli değil?
    Cevapla
  • Vatandaṣ 5 ay önce Şikayet Et
    Yargitay tam bir siyasal ve Adalet dargestellt yapmiṣ oluyor bu karariyla. Anayasaya itaatsizlik ve Devletin temelini yok sayma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama