İYİ Parti'nin Sakarya il yönetimi istifa etti

İYİ Parti'nin Sakarya İl Yönetimi, 'genel merkezin talebiyle' istifa etti. İstifanın Meral Akşener ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır arasındaki gerilim nedeniyle istendiği öne sürüldü.

İYİ Parti'nin Sakarya il yönetimi istifa etti
İYİ Parti'nin Sakarya il yönetimi istifa etti
GİRİŞ 09.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 09.11.2023 15:49

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Sakarya il yönetiminin istifası istendiği ve İl Başkanı ve birçok yönetici de dün akşam saatlerinde bir araya gelerek istifa ettiği açıklandı.

İstifasını sosyal medyadan duyuran Sakarya İl Başkanı Serdip Dokumacı, paylaşımında, "Genel Merkezimizin talebi üzerine, yaklaşık 2 aydır büyük bir şerefle sürdürdüğüm Sakarya İl Başkanlığı görevinden ben ve yönetimimizdeki yönetici arkadaşlarımın birçoğu da yönetim kurulu üyeliğinden istifa kararı almıştır. Önce yönetici arkadaşlarım olmak üzere herkes hakkını helal etsin, İYİ Parti bizim çocuğumuz, lütfen onu incitmeyelim…" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener, dünkü grup toplantısında, "Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. İyiler Hareketi cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Akşener'in Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastettiğini öne sürmüştü.

Dikbayır, Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham edilmişti. Hem partiye hem de savcılığa başvurarak, soruşturma açılmasını isteyeceğini belirten Dikbayır, şöyle demişti:

“Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum.”

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 4 gün önce Sakarya İl Yönetimi ile bir araya gelerek toplantı yapmıştı. 

KAYNAK: GAZETE DUVAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi