Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor! Tarih belli oldu...

Seçim döneminde HDP'nin Millet İttifakı'na destek vermesi sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, parti kurmaya hazırlanıyor. Partinin sağ ya da solda durmayacağını belirten Ağıralioğlu "Yeni bir merkez inşa edeceğiz." dedi

Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor! Tarih belli oldu...
Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor! Tarih belli oldu...
GİRİŞ 12.11.2023 09:57 GÜNCELLEME 12.11.2023 09:57
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

İYİ Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, genel seçimlerden kısa bir süre önce, HDP'nin Millet İttifakı ile iş birliğine yönelik çok sert ifadeler kullanmış ve partisinden istifa etmişti.

"Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Siz PKK'yı lanetleyemeyenlersiniz." diyen Ağıralioğlu, 'bu vebale ortak olmayacağım' diyerek Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini duyurmuştu.

SEÇİMDEN SONRA PARTİ KURUYOR

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ağıralioğlu’nun yerel seçimden sonra parti kurmaya hazırlandığını yazdı. Saymaz, “Ağıralioğlu, karşıtlık oluşturarak bölünmüş siyasi sistemin son kavgasını 14-28 Mayıs'ta verdiğine inanıyor” dedi.

Yerel seçim sonrası Türkiye'nin, ikinci yüzyıla yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir.”

PARTİNİN İSMİ NE OLACAK?

Henüz isim belirlemediklerini ifade eden Ağıralioğlu, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını belirtti.

"YENİ BİR MERKEZ İNŞA EDECEĞİZ"

Ağıralioğlu, kuracağı partinin sağ ya da solda durmayacağını, Cumhur ya da Millet ittifaklarına yakın olmayacağını anlatarak, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyaset merkezinin sağı solu yok. Eski siyasetin parsellenmiş alanının ve ideoloji devrinin bittiğine inanıyorum” dedi.

KADRODA KİMLER VAR?

Ağıralioğlu, “Kadronuzda kimler olacak?” sorusuna da, “Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı liyakatli şöhretsizler teklif edeceğim” yanıtını verdi.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 179
  • dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    kur oyumuz sana Başbuğ
    Cevapla
  • SORGUN'LU DOST 5 ay önce Şikayet Et
    Rabbim hakkınız da ve hakkımız da hayırlısı nasip etsin İnşaallah...Adı kendi şahsiyeti kişiliği hiçbir pisliğe bulaşmamış Vatanını Ülkesini Ülküsü sevmiş Adam gibi Adamdır Yavuz Bey ama korkarım ki sen bu Ülke içi fazla temizsin...Saygılarımla...
    Cevapla
  • Rafi Gökdemir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye parti mezarlığına döndü yetmedi bir mezarda sen ekle.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Yüzde biri bulamayanlar listesine biri daha eklenir. Aslında son seçimde yüzde ikinin altında kalan parti kapatılır diye bir kanun çıkmalı. Milletin sırtına yük bunlar.
    Cevapla
  • Hamdi Baba 5 ay önce Şikayet Et
    Gereksiz işler hayırlı işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...