BBP'de 2024 için aday adaylık başvuru ücretleri belli oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanlık Divanı toplantısında alınan kararla partinin yerel seçimlerdeki aday adaylığı başvuru ücretleri belli oldu. Buna göre Büyükşehir için aday adaylık ücreti 20 bin lira, ilçe içinse 10 tl olarak açıklandı.

BBP'de 2024 için aday adaylık başvuru ücretleri belli oldu
BBP'de 2024 için aday adaylık başvuru ücretleri belli oldu
GİRİŞ 18.11.2023 11:20 GÜNCELLEME 18.11.2023 11:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Partiden yapılan açıklamaya göre, BBP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında toplandı.

Toplantıda alınan kararlara göre, yerel seçimlerde aday olacak il, ilçe, yönetim kurulu başkanı ve üyelerin 1 Aralık saat 17.00'ye kadar istifa etmesi gerekecek.

Aday adaylığı müracaatları 22 Kasım-18 Aralık tarihlerinde yapılacak.

BBP'nin büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 20 bin lira, ilçe belediye başkanı aday adaylarından 10 bin lira, nüfusu yüz binin altında bulunan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 5 bin lira, belde belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira, il genel ve belediye meclis üyesi aday adaylarından 2 bin lira ücret talep edilecek.

Kadın, genç, engelli ve afet bölgelerinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan ücretin yüzde 50'si alınacak.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • isimsiz 5 ay önce Şikayet Et
    kazanma ihtimali olmayan bir parti için bu parayı vereceğinize o paralar ile fakir fukara doyursanız daha faydalı olmaz mı? israfın luzumu yok
    Cevapla
  • anadolu 5 ay önce Şikayet Et
    Büyük birlik partisi müslüman anadolu insanının temsilcisidir. bbp her konuda yerli ve milli duruş sergilemiştir.
    Cevapla
  • Aboo 5 ay önce Şikayet Et
    Siz Dağıtın fakir halka para hep verin paralar diyo alın para dağıtıyoruz demiyo la
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kaç oyu kaldı ki partiye bitirdiniz Mekan cennet Muhsin Başkanının emanetini darma duman etti sırf koltuk sevdasına partiyi kuran muhsin başkanın yol arkadaşları hep küstürüldü bazıları gitti yeni parti kurdu bazıları küsüp siyaseti bıraktı degermiydi hepsi aynı davanın arkadaşıydı sayın Destici başkan küsenleri topla tek çatı altında yoksa sadece tabele partisi olacaksınız yazık..
    Cevapla
  • İlkokul mezunu 5 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı isimli arkadaşa cevaben misafir arkadaş cumhur itifakına katıldı hata yaptı diye bi kelime yazmamış zaten milliyetçi ülkücü camia gidip hdp ile itifak yapamaz devlet ülke düşmanı ile itifak yapamaz .arkadaşları küsüp gitti partiyi dagıldı git arkadaşlarını topla demiş sayın destici başkana emanete sahip çık küslük zamanı degil demiş sen gidiyon başka işleri karıştırıyon iyi oku
    Cevapla
  • AZ KALDI 5 ay önce Şikayet Et
    Gidip Hdp ile mi ittifak yapsaydı? Ya da Selahattin Demirtaş'a selam duran Chp ile mi? Irkçı Zafer partisiyle mi? herkes işine baksın. En iyisini yapmıştır Mustafa Destici...
    Cevapla
  • Vatan 5 ay önce Şikayet Et
    Kimse boşuna yatırmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!