Tunç Soyer hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle Tunç Soyer'e soruşturma başlattı.

GİRİŞ 21.11.2023 17:11 GÜNCELLEME 21.11.2023 17:29
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in 100. kurtuluş yılı dönümü programında yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamalar hakkında kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

NE DEMİŞTİ?
Tunç Soyer 9 Eylül'deki konuşmasında “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Ve bir sabah emperyalist ülkeler kirli emelleriyle güzelim şehrimizi işgal etti” diyerek Osmanlı Devleti ve yöneticilerini hedef almıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Çünkü onun soyu bizim necip milletimizin soyundan gelmiyor. Rum işgale İzmir'den başladığında Rum bayraklarıyla karşılayanlarin soyundan.
    Cevapla
  • Milli VATANDAŞ 5 ay önce Şikayet Et
    Pili bitmiş zavallılar ecdada ve mukaddesatımıza hakaret ederek gündemde kalmaya çalışıyorlar Haklarında dava açılınca da mağdur edebiyatı yapıyorlar.
    Cevapla
  • Selam 5 ay önce Şikayet Et
    Günaydın. Bunları yeni söylemedi ki. Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Bunların hain olduğunu herkes biliyor. Sakın mağdur edebiyatı olmasın?
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    Hukuk bölümünden mezunlar ülke ve millete kindar oluyor bunlara ceza falan veremezler.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bravo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler