İYİ Parti ile ittifak olacak mı? Özgür Özel'den açıklama!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yerel seçimde CHP ile İYİ Parti arasında ittifak olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

GİRİŞ 23.11.2023 23:41 GÜNCELLEME 24.11.2023 09:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı Sözcü TV yayınında yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, "CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği olacak mı?" sorusuna, "Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliği ile o kelimeyi bayağı yıprattık. İttifak kelimesi artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben ‘iş birliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum." yanıtını verdi.

Seçim bölgelerine özel iş birlikleri yapılabileceğini vurgulayan CHP lideri, "Bu iş birliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin iş birliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. İş yerel seçim olduğunda bir sorumluluğumuz var. O sorumluluk da şu; 'ben kazanmazsam, sen kazanmazsan, biz kazanmazsak o kazanacak. O kim? Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ile sorunları aşabileceklerini söyleyen Özel, "Ben Meral Hanım'la, Sayın Genel Başkan'ımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil." diye konuştu.

Yeni yıla adayların belirlemiş olarak girmek istediklerini belirten Özel, önümüzdeki hafta partilerle yapılacak iş birliklerine yönelik bir görüşme trafiği başlatabileceklerini vurguladı.

YAVAŞ'IN AKŞENER'İ ZİYARETİ

Özgür Özel'e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı sürpriz ziyareti de soruldu.

Görüşmenin bilgisi dahilinde yapıldığını belirten Özel, "Benim selamlarımı iletti. İyi duygularımı götürdü. İyi duygular getirdi." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • güzel ittifak 5 ay önce Şikayet Et
    ya şu chp yi kapatın artık. başındaki adam, vatana ihanet edenin elini eteğini öpüyor. allah muhafaza iktidara geldiğini düşün, ne olur bu ülkenin hali. millet birbirini yer. vatan elden gider. ama onların umurunda değil. dalga dubara, vur patlasın çal oynasın. yarabbiiiiii.
    Cevapla
  • çorumlu 5 ay önce Şikayet Et
    iki partide Türk İslam düşmanı amaçları aynı neden birleşmesinler
    Cevapla
  • Cesur Baba 5 ay önce Şikayet Et
    Kaliteden eser yok ki bunlarda. Al birini vur ötekine
    Cevapla
  • hadi la 5 ay önce Şikayet Et
    yaparsınız yok birbirinizden farkınız şer de çok çabuk birleşiyorsunuz
    Cevapla
  • bayram 5 ay önce Şikayet Et
    başladı yine ablam teyzem canım cicim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!