Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye Gazze eleştirisi: İşlevsiz kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stratejik İletişim Zirvesi'ne videomesaj gönderdi. İsrail'in Gazze'de gazetecileri de katlettiğini vurgulayan Erdoğan, "BMGK bu süreçte işlevsiz kaldı" dedi.

GİRİŞ 24.11.2023 11:55 GÜNCELLEME 28.11.2023 12:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elektriğini, suyunu, yakıtını, gıdasını keserek açıkça savaş suçu işleyen İsrail, Gazze halkının dışarıyla iletişimini keserek de yaşanan zulmün duyulmasına engel olmaya çalışmaktadır. Bu vahşet karşısında uluslararası örgütler ve küresel sistem maalesef çok kötü bir sınav vermektedir. Küresel barış ve istikrarı sağlamakla görevli olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu süreçte tamamen işlevsiz kaldı" dedi.  

Bakan Fidan 'ABD'nin yaptığı hatadır' dedi ve uyardı!Bakan Fidan 'ABD'nin yaptığı hatadır' dedi ve uyardı!


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit 23), bugün başladı. Şişli'de bir otelde gerçekleşen ve bu yıl "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla düzenlenen zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj ile katılımcılara hitap etti.  

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi alanında uluslararası bir marka haline gelen 'Stratejik İletişim Zirvesi' vesilesiyle sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Kıtaların, kültürlerin ve insanların buluşma noktası güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz. Zirvemizin ve yapacağınız toplantıların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.  

"İSRAİL'İN SALDIRILARI SONUCUNDA BUGÜNE KADAR 60'TAN FAZLA GAZETECİ KATLEDİLDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirvemizi bu sene, hemen yanı başımızda tarifi imkansız acıların yaşandığı sancılı bir dönemde tertip ediyoruz. Gazze'de 7 Ekim tarihinden beri insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsinin ayaklar altına alındığı büyük bir vahşet ve katliam yaşanıyor. İsrail'in kasıtlı bir şekilde hedef aldığı siviller, sadece çocuklar ve kadınlarla da sınırlı değil. İsrail, özellikle tüm zorluklara rağmen Gazze'deki insani trajediyi dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri de öldürüyor. İsrail'in saldırıları sonucunda bugüne kadar 60'tan fazla gazeteci katledildi. Elektriğini, suyunu, yakıtını, gıdasını keserek açıkça savaş suçu işleyen İsrail, Gazze halkının dışarıyla iletişimini keserek de yaşanan zulmün duyulmasına engel olmaya çalışmaktadır" dedi. 

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ BU SÜREÇTE TAMAMEN İŞLEVSİZ KALDI" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vahşet karşısında uluslararası örgütler ve küresel sistem maalesef çok kötü bir sınav vermektedir. Küresel barış ve istikrarı sağlamakla görevli olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu süreçte tamamen işlevsiz kaldı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 40 ülkenin çekimser, 121 ülkenin ise evet oyuyla kabul edilen karar ise insanlığın ortak vicdanını yansıtması bakımından anlamlıydı, değerliydi. Bizi Gazze krizinde çocuk ölümleri kadar üzen bir başka durum, uluslararası basın kuruluşlarının tarafgir yayınları oldu. 7 Ekim hadisesinin öne sürülen birçok basın yayın kuruluşu, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık ve savaş suçlarını görmezden geldi. Hatta İsrail güvenlik güçleri tarafından kendi meslektaşlarının katledilmesi karşısında bile bu tavır değişmedi. Bu ilkesiz tutumun, sadece hayatını kaybeden gazetecilerin ailelerini değil basın camiasının tamamını derinden yaraladığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.  

"KRİTİK GELİŞMELERİN BİZE HATIRLATTIĞI EN KRİTİK HUSUS, STRATEJİK İLETİŞİMİN ÖNEMİDİR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak nasıl ilk günden itibaren Gazze halkının yanında, İsrail zulmünün karşısında olduysak, İsrail'in hakikati imha veya tahrif etmeyi amaçlayan propaganda savaşını da geçit vermedik. Dezenformasyonla mücadele merkezimiz vasıtasıyla 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa ettik ve doğrusunu ortaya koyduk. İletişim Başkanlığımız, TRT'miz ve Anadolu Ajansı'mız üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiler. Sahadaki durumu an be an haberleştiren Türk basın mensupları bu süreçte gerçekten cesur bir duruş sergilediler. Buradan yerli, yabancı ayrımı yapmadan hakikatin savunuculuğunu yapan tüm gazetecileri yürekten tebrik ediyorum. Gazze başta olmak üzere son dönemde yaşadığımız kritik gelişmelerin bize hatırlattığı en kritik husus, stratejik iletişimin önemidir. Savaş, çatışma, saldırı ve savunmaların yalnızca cephede olmadığını hep birlikte gördük, görüyoruz. Dezenformasyonun demokrasiyi yozlaştıran, bireysel hak ve özgürlükleri hedef alan yıkıcı etkilerine karşı topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor. İletişim Başkanlığı'mızın ev sahipliğinde 3'üncüsü düzenlenen 'Stratejik İletişim Zirvesi'ni bu yönüyle çok önemli buluyorum. 'Hibrit tehditlerle küresel mücadele, istikrar, güvenlik, dayanışma' teması altında yapılacak tartışmaların verimli geçmesini diliyorum. Bu düşüncelerle, zirveye katkı sağlayacak tüm konuşmacılarımıza ve misafirlerimize şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.  

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • LEŞ miş miş 5 ay önce Şikayet Et
    1 LEŞ miş miş MİLLETLER))))))))))
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun Reis..
    Cevapla
  • Fahri Özcan 5 ay önce Şikayet Et
    Bu soysuzlar zaten masum bebeklerle gazetecileri katletti bu korkak siyonistlerin anladığı savaş ahlakı bu yoksa bunların yüz yüze savaşa bilecek ne cesareti nede kabiliyeti var bu net ortaya çıktı
    Cevapla
  • adem 5 ay önce Şikayet Et
    israil ordusunun gücünü öğrendik müslüman düşmanı olduğunu öğrendik yahudi ne demek öğrendik hiç acıma duygusu olmadan öldürülek kişiler olduğunu öğrendik gençlerimizde bilmeyenlerde öğrendi
    Cevapla
  • selım 5 ay önce Şikayet Et
    şimdi anlasıldı abd ucak gemılerının nıcın geldıgı israil rahat rahat soykırım yapsın dıye israile koruma kalkanı olusturdu boylelıkle ısraile kımse mudahele edemıcek ısrail ıstedıgı gıbı katlıam yapabılecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki