Akşener'den çarpıcı 'ittifak' açıklaması!

Akşener, "İYİ Parti, ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için kurulmadı. Aksine İYİ Parti, hür ve müstakil bir yolda Türkiye'nin önünü açmak, memlekete daima şerefle hizmet etmek için kuruldu" dedi.

Akşener'den çarpıcı 'ittifak' açıklaması!
Akşener'den çarpıcı 'ittifak' açıklaması!
GİRİŞ 29.11.2023 13:18 GÜNCELLEME 29.11.2023 13:18
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Lideri Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, 25 Kasım'ın 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'de son 10 ayda 364 kadın öldürüldü. Artık her gün ülkemizin dört bir yanından sokak ortalarına kadar taşan kadına yönelik şiddet görüntüleri geliyor. Çocuklarımız bile şiddetin, tacizin, tecavüzün, mağduru oluyor. Tüm bu acılar yaşanırken, tablo bu derece vahimken Sayın Erdoğan çıkıp, 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır' diyerek açıklama yapıyor. Gerçekten inanılır gibi değil. Bu sorumsuz açıklama karşısında ben de buradan kendisine seslenmek istiyorum; madem öyle çık açıkla o zaman; İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadınlar üzerinde nasıl olumlu bir etkisi oldu. Her gün yeni bir kadın cinayete kurban giderken AK Parti iktidarı olarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek cinayetleri durdurabildiniz mi? Kadın düşmanı bir azınlığı tatmin etmek için kadın haklarından taviz veren kirli bir anlayışla hiçbir şeyi değiştiremezsiniz" dedi.

'DEPREME HAZIRLIKLI TEK BİR ŞEHRİMİZ YOK'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 9 ay geçtiğini ancak birkaç bilim insanı dışında depremi konuşan hiç kimse kalmadığını vurgulayan Akşener, "Hatta iktidarın bütçe planında, her an olabilecek Marmara depremine karşı bir hazırlık yok. Her an olabilecek İzmir depremine karşı bir hazırlık yok. Her an olabilecek Bingöl depremine karşı da bir hazırlık yok. Olası Marmara depreminde; sadece İstanbul'da yıkılması öngörülen on binlerce bina var ama insanlarımız bu betondan tabutlarda oturmaya devam ediyor. Allah korusun, yeni bir felaket yaşamamız an meselesi ama hiçbir hazırlık yok. Depreme hazırlıklı tek bir şehrimiz bile yok. 21 yıllık iktidarı boyunca AK Parti ülkemizin her yanını depreme hazır hale getirebilirdi. Ellerinde böyle bir imkan vardı. Ama hazırlık bir yana, deprem gerçeğini ciddiye alan ne bir bakan, ne de bir belediye başkanı göremedik. Aksine rant meraklısı bir zihniyetle; kural tanımaz bir şekilde, ellerini attıkları her yeri imara açtılar. 21 yılda rant için kesmedikleri ağaç, çökmedikleri arazi kalmadı. Önümüzdeki yerel seçimler şehirlerimizi bu yolsuzluk sarmalından kurtarmak için büyük bir fırsattır. İşte biz İYİ Parti olarak bu kutlu göreve talibiz. İYİ belediyecilik vizyonumuzla, her şeyden önce yaşayan ve yaşatan şehirler inşa edeceğiz. Türkiye'yi yepyeni bir belediyecilikle tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

'MİLLET İRADESİNİN GÜR SESİ OLDUK'

İYİ Parti'nin bundan 6 yıl önce 'her şey bitti' dendiği anda, umutların yittiği, çarelerin tükendiği bir anda Türk siyasetine yeni bir nefes olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İYİ Parti, koltuk hırsına, siyasi ranta, kişisel ikbal hesaplarına feda edilen millet iradesinin gür sesi oldu. Balçıkla sıvamaya çalışanların karşısında ülkemizin istikbali için her daim inatla parlayan bir güneş oldu. Ve bugün ne kadar tartışılırsa tartışılsın, kaç cepheden hedef alınırsa alınsın, hangi kirli tuzaklar kurulursa kurulsun İYİ Parti'nin güneşi ilk günkü ışıltısını koruyor. Çünkü İYİ Parti; birilerinin kariyer basamağı olsun diye kurulmadı. İYİ Parti, siyaset simsarlarının kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İYİ Parti, ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için de kurulmadı. Aksine İYİ Parti, hür ve müstakil bir yolda Türkiye'nin önünü açmak, Türk milletini, hakkettiği yaşam standartlarına kavuşturmak ve memlekete daima şerefle hizmet etmek için kuruldu" 

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Sayın Özgür Özel randevu istedi, ben de verdim. Bilmiyorum gerisini" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Dayı 4 ay önce Şikayet Et
    Hikaye anlatma milletin karnı tok senin palavralarına chpkk ve pkk ile koyun koyuna gezen sanki kendileri değilmiş gibi sen dikbayırdan ve paralardan bahset
    Cevapla
  • falan filan 4 ay önce Şikayet Et
    bla bla..
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Chpkk nın kuyruk partisi ve onun sözcüsü daha dün yanındaki kadının içinden geçiyordun hangi İstanbul sözleşmesinden bahsediyorsun da poşetler dolusu paralar nerede sen ondan bahset
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Chpkk ve hdpkk nın payandası ipli Döndü meral 132 milyon nerede?
    Cevapla
  • NİYAZİ ÖZARSLAN 4 ay önce Şikayet Et
    Aha kadın haklarından bahsedene bak!!İP ten kopanlari pardon istifa edenleri TACİZLE suçlanan Parti'nin başkanı gülüyor.Once kendi grubunda UCKURU DUSUKLERİ kov ve suç duyurusunda bulun.KADİN ve COCUKLARİ katleden TERÖRİST İTRAİLe sahip çık HAMASi terörist ilan et.İstanbul Sözleşmesinden dolayı mi İTRAİL öldürüyor.Yaziklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması