Özdağ'dan Özel'le görüşen Akşener'e tepki ve ittifak çağrısı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İYİ Parti lideri Akşener'in Özgür Özel'le görüşmesine tepki gösterdi. Özdağ ayrıca, Akşener'e "ittifak" çağrısında bulundu.

GİRİŞ 01.12.2023 11:43 GÜNCELLEME 01.12.2023 11:43
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmesine tepki gösterdi ve Akşener’e “ittifak” çağrısında bulundu.

Çağrıyı sosyal medya hesabından yapan Özdağ, “Sayın Özel sizi HDP ile yaptığı yeni ittifaka davet edecek” ifadelerini kullandı. Özdağ, “Sayın Akşener, şimdi gelmiş olduğumuz noktada bir daha İYİ Parti’ye gönül vermiş samimi Türk milliyetçilerini, Atatürkçüleri, vatanseverleri HDP ile ittifak içerisine sürüklemeyin” dedi.

“Onları Cumhur İttifakı karşısında da çaresizliğe sürüklemeyin” diyen Özdağ şunları söyledi: 

“AKP ve CHP merkezli siyaset yapılanmasını Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sarsılmaz bir inanç temelinde kurulacak Zafer Partisi - İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım.” 

Özdağ’ın ittifak çağrısına ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Zafer Partili kurmaylar, “Şu anda yüzde 30-35 bandında Türk milliyetçisi bir seçmen var. Bu, Türk siyasetini de sıkıntılı süreçten kurtaracak bir ortam olur” diye konuştu.

Çağrıyı “üçüncü yolu Türk milliyetçilerinin açmasına yönelik bir hamle” olarak değerlendiren kurmaylar, “Ülkeyi Türk olduğunu söylemekten rahatsız olan yöneticiler yönetti. Biz de şimdi Türk milliyetçileri yönetsin diyoruz. Biz ittifak konusunda samimiyiz. MHP’nin yöneticilerinin de ‘Türk milliyetçileri bu ülkeyi yönetmeli’ diye bir düşünceleri olursa, Türkiye’yi yönetecek kadro Türk milliyetçileri olur” dedi. 

Kurmaylar, ittifak çağrısına yönelik Özdağ’ın Akşener’den randevu talebinde bulunduğunu da belirtti. 

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Türk olmayanlar türkçülük yapıyor. Hoşgeldin
    Cevapla
  • dost 4 ay önce Şikayet Et
    Memleketi son seçimde nasıl satacağına herkes şahid oldu .RABBİM Adeletiyle senden hesap sorsun İNŞALLAH
    Cevapla
  • Depremzede44 4 ay önce Şikayet Et
    İran asıllı siyonist sen mi türksün.. Milliyetçi adam böyle yapmaz..
    Cevapla
  • Haber 8 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sen başımıza bela Yahudilerden kurtar bizleri amin
    Cevapla
  • Vatanının delisi 4 ay önce Şikayet Et
    Gününüzün Lavrensi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...