'Kıbrıs Türkleri asla Gazze'nin kaderini yaşamayacak'

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, "Kıbrıs Türkleri etnik temizlik ve soykırım korkusuyla yaşamıyor. Kıbrıs Türkleri asla Gazze'nin kaderini yaşamayacak. Çünkü onların anavatan Türkiyeleri var." dedi.

'Kıbrıs Türkleri asla Gazze'nin kaderini yaşamayacak'
'Kıbrıs Türkleri asla Gazze'nin kaderini yaşamayacak'
GİRİŞ 01.12.2023 14:33 GÜNCELLEME 01.12.2023 14:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mustafa Mulla Hüseyin, Gazimağusa'da düzenlenen devlet töreniyle toprağa verildi.

Büyükelçi Feyzioğlu, Facebook hesabından, katıldığı cenaze törenine ilişkin fotoğraflar paylaştı.

Feyzioğlu, paylaşımında Hüseyin'in şehit edildiğinde 27 yaşında "ailesine ekmek getirme derdinde olan bir delikanlı" olduğunu belirtti.

Hüseyin'in Larnaka-Mutluyaka arasında tanker aracıyla petrol taşıdığını kaydeden Feyzioğlu, "27 Aralık 1963'tü tarih. Yolunu kestiler. Araçtan indirdiler. Öldürdüler. Türk olduğu için. İşte Kıbrıs gerçeği. Makyajsız. Bugün Gazze'de bebekleri sırf Filistinli oldukları için öldürdükleri gibi." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, Hüseyin'in iki oğlu olduğunu, eşinin ve oğullarından Salih'in hayatta olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Feyzioğlu, Trulli-Larnaka bölgesinde Kayıp Şahıslar Komitesinin Ağustos 2022-Ocak 2023 kazıları sırasında bulunan kalıntıların, yapılan antropolojik ve genetik tetkikler sonucunda Hüseyin'e ait olduğunun 18 Ekim'de saptandığını ifade etti.

Hüseyin'i bugün defnettiklerini kaydeden Feyzioğlu, "Mulla Hüseyin artık 'kayıp' değil, bir mezarı var. Duygular karışık. Şehidimizin naaşını görmenin, EOKA katillerinin elinde neler yaşadığını düşünmenin kederi bir yanda, dua edecek bir kabre artık sahip olmasının huzuru diğer yanda. Allah Mustafa Mulla Hüseyin'e ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"KIBRIS TÜRKLERİ ASLA GAZZE'NİN KADERİNİ YAŞAMAYACAK"

"Kıbrıs'ta 'barış' istiyoruz diyenlere" seslenen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta 1974 Mutlu Barış Harekatı'ndan beri barış var. Kıbrıs Türkleri etnik temizlik ve soykırım korkusuyla yaşamıyor. Rum Yönetimi'nin barıştan anladığı Kıbrıs Türkünü asimile etmek. Öyle olmasaydı, çoktan anlaşma sağlanmıştı. Olmadı, daha bir kaç ay önce resmi geçit töreninde hazır ol da selamladıkları katil EOKA'cıların torunları çoktan hazır. Yol ver gitsin diye mi düşünüyorlar acaba? Bunlar yanlış hesaplar. Çok yanlış. Kıbrıs Türkleri asla Gazze'nin kaderini yaşamayacak. Çünkü onların anavatan Türkiyeleri var."

Feyzioğlu, paylaşımında "Tek çözüm sahadaki gerçekliği, yani KKTC'nin egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımak. Türkiye ve KKTC daima el ele oldu ve olacak." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs savaşı bitmiş anlaşma ve sınır belirlenmektedir. Ama sorun AKINCI ALBAY diye bir komutan "Ben şehitler vererek aldığım Akıncı bölgesinden çıkmam" diyerek "KIBRIS AKINCI BÖLGESİNİN KIBRIS TÜRK TARAFINDA KALMASINA" vesile olmuştur..Ruhuna FATİHAAA... Veee O onurlu gururlu sınırlar değiştirennn " AKINCI albaydannnn", bugünküüü eski cumhurbaşkanı AKINCIYAAA??
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    israil hem kuzey kıbrısta hem güney kıbrısta geniş araziler satın alıyor,dikkat edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ahmaklık böyle bir şey, siyonist işbirlikçilere karşı direnmek ve birleşmek yerine slogan atıyor, zavallı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    israilli yahudilere çok fazla toprak satıldı.. satışların durdurulması hatta o topraklar bedeli karşılığında tekrar alınmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'