Erdoğan'dan çarpıcı Yunanistan çıkışı: Bizi onlar birbirimize düşürüyor!

BAE ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Yunanistan ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan, ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin Atina ile Ankara'nın arasını bozmaya çalıştığını söyledi.

GİRİŞ 02.12.2023 13:25 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında BAE'de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi sonrası yurda dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

ÇARPICI YUNANİSTAN AÇIKLAMASI: ABD, BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜYOR

7 Aralık'ta planlanan Yunanistan ziyareti öncesi sorulan "Atina yönetiminin Türkiye'ye yönelik zaman zaman ihtilafa neden olan tutumları, açıklamaları iki ülke arasında bir süredir kırılmalara neden olmuştu. Özellikle Yunanistan'ın tutumu konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Erdoğan "Arasındaki mesafe bu kadar yakın, bu kadar geçmişi itibariyle iç içe olan iki ülkenin hala düşmanlığı körükleyen seslerle yürümesi doğru değil. Bir diğer taraftan da bizi kızıştıran kim? Bu noktada baktığımız zaman Başta Amerika Birleşik devletleri olmak üzere birileri bizi birbirimize düşürmenin gayreti içerisinde." şeklinde konuştu.

Son dakika: Erdoğan duyurdu, Netanyahu'ya kötü haber!Son dakika: Erdoğan duyurdu, Netanyahu'ya kötü haber!

Erdoğan'ın Yunanistan konusuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklama şu şekilde;

Temennimiz odur ki yeni bir dönem başlamış olsun. Çünkü her zaman bir ifadem var “Biz dostları artırmaya, düşmanları azaltmaya çalışıyoruz.” diyorum. Bunları ikili görüşmemizde de kendisine çok açık net, bundan önce söylediğim gibi yine söylemekte fayda olduğuna inanıyorum. Çünkü Türkiye’den seslendiğiniz zaman Kos Adası’ndan o ses duyuluyor. Arasındaki mesafe bu kadar yakın, bu kadar geçmişi itibariyle iç içe olan iki ülkenin hala düşmanlığı körükleyen seslerle yürümesi doğru değil. Bir diğer taraftan da bizi kızıştıran kim? Bu noktada baktığımız zaman Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birileri bizi birbirimize düşürmenin gayreti içerisinde.

Parasını ödediğimiz halde bize F-16’larımız verilmezken Yunanistan'a hala F-16'ları gönderiyor, mühimmatını gönderiyor. Amerika böyle yapıyor diye bizim de herhalde geri çekilecek bir halimiz yok. Yanı başımızdaki komşumuza ziyaretimizi yaparız, oturur konuşuruz. Eğer birbirimizin çıkarlarına zarar verecek tutumlar içerisine girmiyorsak mesele yok. Yolumuza aynen devam ederiz. Tabii ki görüş ayrılıklarımız var ve çözümü bir çırpıda mümkün olmayan derin meseleler bulunuyor. Fakat hemen çözebileceğimiz ve iş birliği zeminini genişletecek başlıklar da yok değil.

Yeni bir dönem başlatır, verilen sözleri tutar ve dış etkilerden arındırılmış bir düzlemde bu ilişkileri geliştirebilirsek eminim ki kazançlı çıkarız. Bizim dış politika anlayışımız “hep ben kazanayım karşıdaki kaybetsin” değildir. Biz “kazan-kazan” anlayışı ile Atina’ya gideceğiz. Orada yeni dönemin ruhuna yakışır kararlar almak için hem ikili ilişkilerimizi hem Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini ele alacağız.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • bülent 5 ay önce Şikayet Et
    abd iki devleti bir birine düşürüp silah satma ve gazını petrolü madenlerini kapma peşinde terörist üretip besleyip saldırtan
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    Ab amerikanın terör örgütleri üretmesini engellemek için çalışmalar başlatmalı.islam ülkelerinde avrupada afrikada dökülen kanları insanlık artık kaldıramıyor.ab bir balondan ibaret olmadığını insanlara göstermeli.
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 5 ay önce Şikayet Et
    ABD YUNAN ERMENİSTAN şeytanlıklarını yapar MÜSLÜMAN TÜRKİYE düşmanları ellerinde ilk fırsatta bölüm parçalama derdindeler ya içimizdeki milyonlarca HAÇLI laşmış beyinler ne OLACAK
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Yunandan dost olur mu? 100 yıldır anlamadınız mı? Adaları kim silahlandırdı? Batı Trakyalıvsoydaşlarımıza her türlü baskıyı kim yapıyor? Atina da hala camı yok.
    Cevapla
  • kvp filistin 5 ay önce Şikayet Et
    Allah bir anda ne kadar Allah düsmanı varsa aynı anda nefesini kessin..Amin
    Cevapla
  • Türkiyem 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC buyurdiki öldürme yaşattı emrediyor yahudi ne yapıyor öldürüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?