CHP'den HEDEP için özel strateji! Başrolü İmamoğlu oynayacak...

Genel seçimlerdeki ağır yenilginin ardından CHP'de tüm dengeler değişirken partiden yerel seçimlerle ilgili yeni bir kulis haberi geldi... CHP'de bu kez İmamoğlu'nun yerel seçimler için HEDEP ile gizli görüşmelere önayak olması planlanıyor.

CHP'den HEDEP için özel strateji! Başrolü İmamoğlu oynayacak...
CHP'den HEDEP için özel strateji! Başrolü İmamoğlu oynayacak...
GİRİŞ 02.12.2023 15:26 GÜNCELLEME 02.12.2023 15:31
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

CHP bir seçim arefesi öncesi daha kaldığı yerden devam ediyor... Bu kez başrolü İmamoğlu oynayacak... Yerel seçimler öncesi PKK destekçisi HEDEP'i gözüne kestiren CHP, ittifak için yine gizli bir plan doğrultusunda ilerlemeyi düşünüyor.

CHP'de HEDEP ile İstanbul'da bazı görüşmelerin yapılması planlanırken bu görüşmelerin genel merkezde değil, kapalı kapılar ardında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yürütülebileceği değerlendiriliyor.

Yerel seçim çalışmaları başladı. Siyasi partiler seçim için ittifak arayışı sürüyor. Kritik büyükşehirler için küçük partiler de dahil her oy için değerlendirmeler yapılıyor. CHP’nin anketlerinin bu haftasonu tamamlanması ve haftaya raporlanması öngörülüyor. "İttifak" değil "işbirliği" diyerek yola çıkan CHP ilk olarak İYİ Parti’nin kapısını çaldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önceki gün görüştü.

Görüşmenin ardından İYİ Parti'nin "yerelde işbirliği olacak mı" sorusuna pazartesi günü açıklık getireceği duyuruldu. CHP’de işbirliği talebi sadece İYİ Parti ile kalmayacak. Önümüzdeki günlerde HEDEP ile de temasların başlaması öngörülüyor. HEDEP’ten yapılan açıklamalarda "açık ittifak" talebi dile getirilse de CHP temkinli…

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde HDP ile yapılan masa altı ittifakın doğurduğu sonuçlar değerlendiriliyor. HEDEP ile ittifak kurulmadan da özellikle büyükşehirlerde olumlu bir sonuç alınamayacağı belirtiliyor.

TAKVİM YOK

Bu nedenle sürecin genel merkezden değil, mevcut belediye başkanlarınca yürütülmesi kararı konuşuluyor. İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nun bir takvim kapsamında HEDEP yöneticileri ile görüşmeler yapması ve destek araması öngörülüyor.

Aydınlık'a konuşan CHP içinden üst düzey bir kaynak, "İstanbul’da Ekrem İmamoğlu'nun durumu iyi gibi… HEDEP ile ittifak açıktan genel merkez tarafından olmaz. İmamoğlu gider ilçelerde görüşür anlaşır. İstanbul özelinde konuşursun ama genelde konuşmazsın HEDEP ile…" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AYDINLIK GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • meraci83 4 ay önce Şikayet Et
    ce HA pe nin başında kim var ya bilen var mı? Sakın kukla özel i söylemeyesiniz o görünen yani maskot, esas görünmeyeni söyleyin lütfen!
    Cevapla
  • Özgür biri 4 ay önce Şikayet Et
    Özgür Özel hdp nin chp içine koyduğu gizli ajanı CHP den fazla HDP on planda gayet iyi işliyor
    Cevapla
  • Kenan 4 ay önce Şikayet Et
    Imamoglu hep basrol olma derdinde zaten. Nede olsa artistlik kaninda var
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu zihniyet için her yol mübah uyanık olun eyyyyy müslümanlar çakllara yol vermeyin
    Cevapla
  • RAKICI HALİL 34 4 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlunun tek korkusu YERLİKAYA % 100 Seçimi alır. seviliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...