CHP'den AK Parti'ye kadın iftirası!

CHP Genel Başkanı Özel'in kadınlar üzerinden AK Parti'ye attığı iftira sonrasında gerçekler gün yüzüne çıktı. AK Parti hükümetinin kadınlara vermiş olduğu önemli görev ve sorumluluklar, Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş rakamlara ulaştı.

CHP'den AK Parti'ye kadın iftirası!
CHP'den AK Parti'ye kadın iftirası!
GİRİŞ 05.12.2023 17:55 GÜNCELLEME 05.12.2023 20:03
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin kadınlara görev vermediğinden, kadına verilen görev ve sorumlulukların sadece aile ile sınırlı olduğundan bahsederek yeni bir iftiraya imza attı.

Grup toplantısında konuşan Özel sözlerine şöyle devam etti:

"Gölge kabinede 18 görevlendirme yaptık ve buradaki arkadaşlarımızın yarısı kadın. AKP sadece Aile Bakanlığı'nda bir kadın bakan görevlendiriyor. Bunun anlamı kadının sadece aileden sorumlu olabileceği düşüncesi."

AK PARTİ KADINA EN ÇOK GÖREV VEREN HÜKÜMET OLDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarının iftira boyutunu geçmediğini rakamlar ve gerçekler ortaya çıkardı. AK Parti hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde vermiş olduğu kararlar ile kadınlara çok önemli görev ve sorumluluklar verdi. 

 İLK KADIN GENERAL

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ilk kez kadın general ataması yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Kurmay Albay Gökçen Fırat, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Başkan Erdoğan’ın imzasıyla tuğamiralliğe terfi ettirildi.

MERKEZ’İN BAŞINA İLK KADIN BAŞKAN

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na ilk kadın başkan atandı. Hafize Gaye Erkan, 9 Haziran’da Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı oldu. 3 Ekim 1931 tarihinde kurulan Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı AK Parti iktidarı döneminde atandı.

1,5 ASIRLIK KIZILAY’A İLK KADIN BAŞKAN

Kızılay başkanlığına ilk kez kadın atandı. Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 9 Temmuz’da Kızılay başkanlığına getirildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak seçildi.

İLK BAŞÖRTÜLÜ KADIN REKTÖR

Türkiye’nin ilk başörtülü kadın rektörü atandı. Resmi Gazetede 1 Ağustos’ta yayınlanan atama kararları ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rana Kibar atandı. Prof. Kibar, başörtülü olarak ataması yapılan ilk kadın rektör oldu.

PARLAMENTODA EN ÇOK KADIN BULUNAN DÖNEM

Parlamento, geçmişte hiç olmadığı kadar kadın vekillerin ağırlığında oluştu. TBMM’ye seçilen kadın milletvekili oranı 2002’de 4,4 ilen 2023,1’e yükseldi.

Kadın atamaları bakanlıklarda da ciddi oranda gerçekleştirildi. Yeni hükümette oluşturulan kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Mahinur Özdemir Göktaş getirildi. Bakan yardımcılıklarının 5'i kadınlardan oluştu.

  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank
  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu,
  • Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten,
  • Aile Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak,
  • Aile Bakan Yardımcısı Leman Yenigün.

 

 EN ÇOK KADIN VEKİL AK PARTİ'DE

Parlamentoda AK Parti'nin 50 kadın milletvekili var. CHP ve HEDEP'in 30, İYİ Parti'nin 6, MHP'nin 4, Türkiye İşçi Partisi'nin 1 kadın milletvekili TBMM'de yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • kamil 4 ay önce Şikayet Et
    adı malum partililerin işleri güçleri yalan dolan iftira.
    Cevapla
  • meraci83 4 ay önce Şikayet Et
    özgür Özel pardon (II. Kemal Kılıçtaroğlu) durmadan altın yumurtlayan tavuk gibi olamayınca yalan ve iftira yumurtlayan tavukluğa tenzili rütbe etmiş. Eh! Kendisinin de sonu kuyusunu kazarak tahtından ettiği Kemal bey gibi olacak muhakkak!
    Cevapla
  • VANGÖLÜ 4 ay önce Şikayet Et
    CHP islamla savaşıyor
    Cevapla
  • mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    özgür özel sen cok rezil birisin atatürkün partisine layık değilsin
    Cevapla
  • Mütefekkir 4 ay önce Şikayet Et
    Bunu iftiharla anlatmayın, kadını asli kimliğinden uzaklaştırmak doğru değil, bunun acı sonuçlarını istikbalde görürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu