KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması

Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinin normalleşmesiyle ilgili açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Bu gelişmeler bizi de memnun ediyor" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması
GİRİŞ 06.12.2023 18:47 GÜNCELLEME 06.12.2023 22:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

KKTC'YE GÖZLEMCİ STATÜSÜ

"Bu kararla çok önemli bir adım atılmış oldu. Türk dünyasının kalbi bizimle, bunu hissettik.

ADA'DA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Eşitlik temelinde bir çözüm istiyoruz.

KKTC'NİN STRATEJİK ÖNEMİ

Bu şartlarda çok daha önemli bir yer haline geldik. Kıbrıs hem Yunanistan hem de Türkiye açısından bir denge oluşturuyor. Bu nedenle eşit şartlarda iki devletli çözümden yanayız. Şu an Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki normalleşmeye de olumlu bakıyoruz. İlişkilerin iyi gitmesi bizi de memnun ediyor.

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ FAALİYETLERİ

Petrol ve doğalgaz zenginlikleri bakımından Kıbrıs bir anahtar. Biz uzlaşmadan yanayız. Sondaj ve bu faaliyetler eşit şartlarda yapılmalı. Batı'ya doğalgaz KKTC üzerinden çok daha kolay taşınır. 

Biz görüşmeden kaçmıyoruz. Rumlarla eşit bir çözüme her zaman açığız.

KKTC'DE YABANCIYA KONUT SATIŞI

Güney Kıbrıs'ta yaşayan ve oradan mülk alanlar Avrupa Birliği'nde olmasına rağmen, yavaş yavaş KKTC'ye yatırım yapmaya başladı. Ukrayna savaşından kaçanların bir kısmı KKTC'ye geldi. İlgi artıyor, güvenlik soruşturması sonrası izin veriliyor.

KKTC tarımda çok başarılı. Tarımsal araziler korunmalı. Buna önem veriyoruz. Tarımsal arazilerin korunması için devlet burada üstüne düşeni yapıyor. ancak yasalar her yerde olduğu gibi istismar edilebiliyor. Bununla ilgili daha sıkı tedbirler de alıyoruz."

KAYNAK: NTV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs savaşı bitmiş anlaşma ve sınır çizgisi belirlenmiştir. Ama sorun AKINCI ALBAY diye bir komutan "Ben şehitler vererek aldığım Akıncı bölgesinden çıkmam" diyerek "KIBRIS AKINCI BÖLGESİNİN KIBRIS TÜRK TARAFINDA KALMASINA" vesile olmuştur.. Veee O onurlu gururlu sınırlar değiştirennn "O AKINCII albaydannnn", bir önceki cumhurbaşkanı AKINCIYAAA???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü