İzmir için adaylığı konuşuluyordu... Özgür Özel'den Muharrem İnce iddialarına net cevap

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından İzmir'den aday gösterileceği iddiaları hakkında "CHP'den aday olmasını bekleyemeyiz, üyemiz de değil." dedi.

İzmir için adaylığı konuşuluyordu... Özgür Özel'den Muharrem İnce iddialarına net cevap
İzmir için adaylığı konuşuluyordu... Özgür Özel'den Muharrem İnce iddialarına net cevap
GİRİŞ 09.12.2023 13:03 GÜNCELLEME 09.12.2023 16:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

DW Türkçe'den Kıvanç El'e açıklamalarda bulunan Özgür Özel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

HEDEP'E YEŞİL IŞIK: MUTLAKA GÖRÜŞME OLUR

HEDEP ile bir görüşme olup olmayacağına yönelik soruya Özel "Mutlaka görüşme olur. Görüşmenin ev sahibinin kimin olduğunun talebin kimden geldiğinin de böyle gerilim konusu yapabilecek bir sürecin içinde değiliz, doğru da değil" cevabını verdi. 

HEDEP yerel seçime kendi adaylarıyla girecekHEDEP yerel seçime kendi adaylarıyla girecek

Özel, şöyle devam etti: "Türkiye'de herkesin birbirine rezervi var ama CHP'nin özellikle seçmenlerine duyduğu saygıdan dolayı, Türkiye'de Cumhuriyeti kuran parti olmasından dolayı, çok partili siyasi rejimin kazandırılmasındaki çok önemli rolünden dolayı en güçlü kasımız tüm siyasi partilerle görüşebilen, ziyaret edebilen ve ziyaret kabul eden bir partiolmamızdır. Bu noktada hiçbir zorluk yaşayacağımızı düşünmüyorum." 

'MUHARREM İNCE TARTIŞMASI BENİM İÇİN SÜRPRİZ' 

'Muharrem İnce'nin Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi sonrası İzmir adayı olacağı' iddialarına soruya ise Özel'in yanıtı şu oldu: "Muharrem İnce'nin İmamoğlu'ndan bir randevu talebi olduğu Ekrem Bey tarafından bana geçen hafta iletildi. Ben de "Siz Büyükşehir Belediye Başkanısınız, bir partinin genel başkanı görüşmek istiyorsa görüşmek doğrudur" dedim. Ekrem Bey görüşmeden sonra da Muharrem İnce'nin İstanbul'un kazanılmasına önem atfettiğini ve destek vereceğini söylediğini söyledi. Ben de bundan memnun oldum. İzmir'e dair ne bizimle ne de Ekrem Bey ile bir görüşme yok. CHP'den aday olmasını bekleyemeyiz, üyemiz de değil. Başka bir partinin genel başkanı. İzmir'e dair mevcut başkanla ilgili memnuniyet anketi yapılıyor. Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz, eğer olmayacaksa da başka aday adayları arasında bir anket çalışması yapacağız. Zaten başvurular bitti. CHP'den Muharrem İnce'nin aday olmasını bekleyemeyiz. Bunu biz söylesek nezaketsizlik olur. Bir partinin genel başkanına "belediye başkanı ol" denmez. Bu tartışma benim için bu nedenle sürpriz."

İNCE, DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI 

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında bir görüşme gerçekleşmiş, İnce, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'na karşı İstanbul'un kazanılmasında CHP'ye destek vereceğini söylemişti. 

İnce, İmamoğlu ile tekrar görüşeceğini söylemişti. 

Bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye İzmir adaylığını teklif ettiği iddialarına yanıt veren İmamoğlu "İzmir'in adı bile geçmedi" demişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • maho 4 ay önce Şikayet Et
    bende bir chp li olarak faşist İNCE ye kesinlikle oy vermek
    Cevapla
  • Chpliydik 4 ay önce Şikayet Et
    Korku özel'e de gecmiş. Gecmiş olsun chp izmir gitti gitti tüh gitti
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ohhh çok iyi oldu, Kılıçdaroğlu okey vermedi yine ortada kaldı,gel bakalım ulan Mehrem
    Cevapla
  • ismail. 4 ay önce Şikayet Et
    Dw türkçe o layıkını bulmuşsun tam terörist ve hain sever organ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü