Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca, AK Parti'den ihraç edildi

Hakem Halil Umut Meler'e maç sonunda yumruklu saldırı gerçekleştiren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, AK Parti'den kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

GİRİŞ 12.12.2023 16:10 GÜNCELLEME 12.12.2023 16:52
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Meler, aldığı darbe sebebiyle yere düştü.

Meler'e yapılan saldırı tepki çekti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Koca, saldırı nedeniyle tutuklandı.

AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLİYOR

AK Parti, dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı ve eski milletvekili Faruk Koca'yı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, dün akşam hakem Halil Umut Meler'e saldıran ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı ve partinin eski milletvekili Faruk Koca'nın tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi. 

ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Koca'nın saldırısına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan Halil Umut Meler açıklaması! Başkan Erdoğan'dan Halil Umut Meler açıklaması!

Halil Umut Meler'e saldırı olayına ilişkin soruşturma başlatıldı!Halil Umut Meler'e saldırı olayına ilişkin soruşturma başlatıldı!

Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı anlarıHalil Umut Meler'e yumruklu saldırı anları

Başkent'te ortalık karıştı! Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attıBaşkent'te ortalık karıştı! Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attı

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • ismail 4 ay önce Şikayet Et
    Bu tip insanlar zaten menfaat için nemalanmak için siyasete girdikleri gibi aynı düşünce ile kulüplerde yönetime giriyorlar. dertleri menfaat. dertleri insanlık için faydalı olmak değil. Oralarda kendilerini ispat edebileceklerini zannediyorlar. hakem kararları yanlış olabilir ama gerçeği değiştirmez.
    Cevapla
  • hasan 4 ay önce Şikayet Et
    partının arkasına saklanıp kabadayılık yapmasın o
    Cevapla
  • çağrıbey 4 ay önce Şikayet Et
    kendi ailesinden utansın savunmasız insana vurulurmu o insanlar sizin misafiriniz değilmi ne oldu ne geçti eline
    Cevapla
  • Bu adam çakar 4 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük sorunu vah vah amatörde neler oluyor bilen varmı artislik başka birşey değil
    Cevapla
  • BAYRAK 4 ay önce Şikayet Et
    Bunun partiyle ilgisi ne. chp de ve diğer partilerde olumsuz bir sürü insan var. Parti mi dedi ona bu haydutluğu yap diye Hayır dememiştir. öyleyse bozuk akort yapmaya gerek yok. Zaten ihraç edildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli bakan Orit Strock'tan hükümeti devirme tehdidi
AK Parti içinde neler oluyor?