Seçmeni gerici diye aşağılayan CHP'li Özcan'dan talihsiz savunma: Çağdaş demek istedim!

Seçmene aşağılık ve yobaz diyerek hakaret eden CHP Milletvekili Talih Özcan özür diledi. Özcan, "Laik ve çağdaş demek istediğini ancak sözlerinin maksadını aştığını" savundu.

GİRİŞ 13.12.2023 09:50 GÜNCELLEME 13.12.2023 10:00
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, oy istediği seçmeni aşağıladı.

Partisinin Yığılca adayını tanıtan Özcan, Yığılca'nın, "Yobazlığın, gericiliğin kol gezdiği" bir yer olduğunu söyledi. Özcan, "Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde, böyle bir kardeşimizin aday çıkması bana göre anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

Sözleri büyük tepki çeken Özcan, geri adım attı.

"SÖZLERİM MAKSADINI AŞTI"

Sözlerinin maksadını aştığını söyleyen Özcan, "Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantımızda yaptığım konuşmada, 'gericilik ve yobazlık' ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca'ya ve Yığılcalı hemşehrilerime karşı bir eleştiri olamaz. Çünkü, onların da Düzce'nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

ÇAĞDAŞ, LAİK DEMEK İSTEMİŞ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre sözlerine devam eden Özcan, bölge halkından özür dileyerek şunları söyledi:

"Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; Ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşehrilerimden özür diliyorum."

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Ertuğrul 4 ay önce Şikayet Et
    Adam napsın kafa iyiymiş o vakit aklı başına yeni gelmiş çağdaş gerici yobaz diyecekmiş dili sürçmüş.
    Cevapla
  • Garip 4 ay önce Şikayet Et
    Laik ve çağdaş olmadan önce insan onurlu ve hakiki müslüman olmalı. Gerisi kendiliğinden gelir. O et yığını daha ne konuştuğunu bilmiyor asıl milletime hakaret ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Martta lâzım olur.
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 4 ay önce Şikayet Et
    çevir kazı yanmasın!........
    Cevapla
  • DÜZ DELİ 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanları hor görürseniz geleceğinizi zor görürsünüz benden söylemesi sayın vekil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."